Namesto Pungertarja bo letel Tarman

Tik pred začetkom finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je prišlo do ene spremembe v slovenski reprezentanci. Izkušenega Matjaža Pungertarja bo zamenjal mladi Rok Tarman.

19-letni Rok Tarman je v ekipi dobil priložnost po odločitvi strokovnega vodstva reprezentance. Ker še nima točk svetovnega pokala, so njegov nastop na letalnici v Planici morali potrditi tudi predstavniki Mednarodna smučarska zveza. Ti so na srečanju s predstavniki reprezentanc pred tekmami v Planici Tarmanu nastop dovolili, tako da bo v 13-članski ekipi Slovenije zamenjal Matjaža Pungertarja.


Na planiški letalnici bo letel tudi Rok Tarman [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Mladi Tarman je v zadnji periodi celinskega pokala, ki se je končala preteklo nedeljo v ruskem Čajkovskem Sloveniji priboril dodatno kvoto za nastop na tekmah poletne velike nagrade. Z nastopom v Planici pa se mu bo uresničila še ena želja – nastop na domači letalnici, saj je član lokalnega kluba ND Rateče Planica.

Poleg Tarmana, ki bo odprl uradni trening in kvalifikacije, bodo v nacionalnem paketu Slovenije skakali še Rok Justin, Jaka Hvala, Nejc Dežman, Miran Zupančič in Tilen Bartol, kasneje pa že dobitniki točk na letalnicah v letošnji sezoni, Cene Prevc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan ter Jurij Tepeš, Domen Prevc in Peter Prevc, ki imajo nastop na jutrišnji popoldanski tekmi že zagotovljen, saj so člani elitne deseterice skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih poletih.

Leave a Comment