Napovednik za drugi filmski projekt produkcije Legit Films


Mitja Legat pri snemanju filma [foto: Katja Pokorn]

Produkcija Legit films po lanskem prvencu pripravlja nov smučarsko-deskarski film. Prvi film z imenom UNTOUCHED project, si je po treh javnih projekcijah ogledalo 1500 ljudi, nato pa si je film na internetu ogledalo skupno še 10000 ljudi. Predvajan je bil tudi na številnih filmskih festivalih z podobno tematiko (Slovenija, Austria in Čile).

Drugi film se je snemal skozi celotno leto 2013, končan pa bo novembra 2014. Zima pri nas ne obeta veliko, toda fantje se ne bodo predali. Poleg napovednika filma, bomo predstavili tudi tri “webisode”, ki bodo bolj podrobno predstavile ekipo in prikazale nekaj ozadja samega snemanja.


Matevž Maček [foto: Katja Pokorn]

Napovednik filma


Matevž Pristavec [foto: Katja Pokorn]

Več o filmu

“Untouched project” je filmski projekt, ki povezuje neokrnjenost narave in lepoto nedotaknjenih zasneženih gora z drznim in inovativnim, a vedno premišljenim pristopom, na smučeh in deskah. Film prikazuje slovenske snowboarderje in smučarje, ki s svojim znanjem iz urejenih parkov, izkušenj iz tekmovanj in željo po odkrivanju nečesa novega, premikajo meje svojih talentov. S filmom želimo predstaviti freestyle in freeride širši populaciji, predvsem pa prikazati, na kaj vse je treba biti pripravljen v odmaknjenih predelih gora, kamor pozimi malokrat stopi človeška noga in kjer vladajo pravila narave. Namen projekta je tudi spodbuditi k pravilnemu in varnemu ravnanju v gorah, k ustrezni izbiri opreme in premišljenim odločitvam, pri tem pa preko posameznikov prikazati nov val športa izven urejenih smučišč.


Žiga Rakovec in Žiga Erlač [foto: Katja Pokorn]

Partnerji projekta

Schneekoppe, Ujusansa, SkiFun, K2, Elan, Nitro, Zeal optics, TPGozd, Mojstrovina narave, Flaška, Vogel

Športniki v filmu

Bine Žalohar, Matevž Maček, Domen Bizjak, Matevž Pristavec, Luka Podlogar, Žiga Erlač, Žiga Rakovec, Mitja Kodrič, Andraž Šparovec ter ostali slovenski rajderji.

Povezava na Facebook profil projekta: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003173080980&sk=info#!/untouchedproject

Leave a Comment