Nasmihale so se stopničke, na koncu Gregorinova osma

Velik del 10-kilometrske zasledovalne tekme v Anterselvi je najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin pretekla med prvimi. Popoln strelski izkupiček na obeh ležečih streljanjih in le ena zgrešena tarča na prvem streljanju stoje, so jo držali v boju za stopničke vse do zadnjega streljanja. Žal ji v zaključku ni šlo vse po načrtih in zgrešila je tri strele. Strelišče je zapuščala kot enajsta, nato pa do cilja v svojem slogu prehitela tri tekmovalke in zasedla 8. mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Že pred tekmo sem se odločila, da grem danes na zmago. Od prvega koraka v smučini sem se pognala v lov za najboljšimi in se jim tudi zelo hitro priključila. V položaju leže je šlo vse kot po maslu in kot sem tudi pričakovala. Bolj sem se bala položaja stoje, kjer imam v zadnjem obdobju nekaj več težav že na treningih, sploh pa na tekmah. Ne najdem tistega pravega strelskega ritma in tudi utrujenost na tej višini je naredila svoje. Spet so se mi zatresle noge in borila sem se za vsak strel posebej. Naredila sem najbolje kot znam in kolikor je bilo v tistem trenutku možno. Z mojo trenutno tekaško formo je prav gotovo možno narediti več, zato ne morem biti povsem zadovoljna. Za stopničke je potrebno biti v tej konkurenci skoraj popoln, sama pač nisem bila in napake na strelišču so se maščevale. Kljub premoru, ki nas čaka do nastopov na svetovnem prvenstvu, bo tekaška forma morala ostati na visokem nivoju. Verjamem, da bosta trenerja sestavila tak program, da bomo le še bolj konkurenčni. Bo pa treba popraviti streljanje stoje, kar ne gre zlahka in preko noči, zato bo teh štirinajst dni kot nalašč,” je bila Gregorinova z mislimi že usmerjena v obdobje do odhoda na Češko.

Andreja Mali, ki je štartala kot 34., je svojo šprintersko uvrstitev poslabšala za eno mesto. Trikrat je morala zaviti v kazenski krog (0,2,0,1), kar ji ob njeni tekaški predstavi, ni prineslo več od 35. mesta. “Še vedno poskušam sestaviti čim boljše streljanje, kjer ostaja prioriteta njegova hitrost. Prvi del leže in prvi postanek stoje sem opravila kot sem si želela, žal pa me je drugi ležeči postanek odnesel precej nazaj. Drugi in tretji krog na progi sta bila pravo trpljenje. Ob koncu tekme sem bila že zelo utrujena in le ena zgrešena tarča na zadnjem streljanju je vendarle zadovoljiv dosežek. Zadovoljna sem z novimi točkami svetovnega pokala,” je komentirala svoj nastop Malijeva.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Do zmage je s štirinajste štartne pozicije uspelo priti Tori Berger (0,1,1,0), ki je zamenjala mesto z Anastazijo Kusmino, zmagovalko šprinterske preizkušnje. Ukrajinka Olena Pidrušna je le z enim zgrešenim strelom (0,0,0,1) osvojila 2. mesto, finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen pa je bila s štirimi nepokritimi tarčami (0,0,2,2) tretja.

Ob 15.15 uri bo na moškem zasledovanju stopničke s šprinta branil Jakov Fak, Klemen Bauer pa se bo z zaostankom minute in trinajstih sekund pognal na progo kot 24.


Rezultati: Svetovni pokal .: Anterselva :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment