Nezaupnice glavnemu trenerju Velepcu ni bilo

Glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec je že med sezono razmišljal in s tem seznanil večino sodelavcev, da bi se po vseh uspehih in osvojenih kolajnah, posvetil še kakšnim drugim ciljem, ki jih še želi realizirati v svoji trenerski karieri. Po zaključku sezone so bili opravljeni tudi razgovori s tekmovalci, ki so si želeli manj avtoritativnega vodenja reprezentance, ki pa je vendarle prinašal rezultate, zato je bilo predlagano, da vodenje A reprezentance prevzame Tomaš Kos. Neprecenljivo znanje Uroša Velepca pa se kljub ponudbam, ki jih je po sezoni prejel iz tujine, zadrži v Sloveniji na funkciji glavnega trenerja vseh reprezentanc, s poudarkom na razvoju mladinskih in otroških pogonov ter razvoju strokovnih kadrov, ki jih v Sloveniji na tem področju nesporno primanjkuje. Takšen predlog je bil tudi posredovan v obravnavo strokovnemu svetu.


Uroš Velepec (levo) je slovenske biatlonce popeljal do odličnih rezultatov, med drugim tudi Jakova Faka [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Fak bi sprejel zamenjavo

Sama nisem imela nobenih nesoglasij z Urošem in sem prva v vrsti, da z vodenjem reprezentance nadaljuje, sem pa po sezoni izrazila željo, da vseeno po možnosti skupaj s Tomašem ostaneta na čelu naše ekipe,” je bil komentar dobitnice olimpijske kolajne Teje Gregorin.

Po sezoni smo tekmovalci želeli imeti sestanek z vodstvom reprezentance, da bi se pogovorili o nekaterih odprtih situacijah in odnosih, ki so se med sezono pojavili v reprezentanci. Nikakor nismo želeli postavljati pod vprašaj strokovnosti trenerjev, ki nas je pripeljala do vseh naših vrhunskih rezultatov. Po moji oceni so spremembe trenerjev v športu sicer nekaj normalnega in tudi sam bi sprejel zamenjavo, kakor tudi, da trenerska zasedba ostane nespremenjena. O nezaupnici trenerju Velepcu ni bilo govora,” se je strinjal tudi najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak.

Velepec vedno stremel k vrhunskim rezultatom

Šport kot je biatlon, zahteva ostre odločitve in glavni trener je vedno najbolj na udaru, kar sem po dvanajstih letih uspešnega dela in vseh osvojenih medaljah na najvišjem nivoju z našimi tekmovalci in tekmovalkami, občutil tudi sam. Strinjam se z odzivom tekmovalcev, da bi bile nekatere odločitve lahko manj radikalne, vendar pri osmih članih najvišje selekcije, ni vedno prostora za zadovoljitev vseh različnih interesov in pogledov. Moj motiv so bili vedno le vrhunski rezultati na največjih tekmovanjih in to nalogo smo, vsaj upam, skupaj uspešno opravljali. V vsem tem času sem se soočal s številnimi škodoželjnimi in tudi zlonamernimi zapisi v naših medijih, kjer se vedno najdejo tudi takšni, ki tam zdravijo svoje manjvrednostne komplekse, vendar mora glavni trener kljub vsem dosežkom, živeti tudi s tem. Svojo vlogo še vedno vidim v slovenskem biatlonu, ki mu ostajam predan in imam sodeč po odzivih tudi vso potrebno podporo,” je še povedal Uroš Velepec.

Leave a Comment