Nika Križnar tudi v nedeljo do zmage


Nika Križnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Nika Križnar je kot kaže v odlični formi, saj je slavila tudi na drugi tekmi FIS pokala v avstrijskem Beljaku. Danes se je za zmago morala malce bolj potruditi, na koncu pa je v finalu za pol točke ugnala Nemko Juliane Seyfahrt, tretja je bila Romunka Daniela Haralbie . Urša Bogataj je bila osma, najboljšo deseterico je zaključila Jerneja Brecl. Točke so osvojile še Eva Logar (11.), Katra Komar (15.), Kaja Urbanija Čož (22.) in Pia Mazi (27.).

V moški konkurenci je bil najboljši Nemec Lukas Wagner, na drugem in tretjem sta bila domačina Elias Tollinger in Ulrich Wohlgenannt. Danes naših fantov čisto na vrhu ni bilo, med petnajsterico sta končala Anže Lavtižar na 9. in Timi Zajc na 14. mesto. Točke so v močni konkurenci sicer osvojili še Andraž Pograjc (19.), Rok Tarman (21.), Andraž Modic (27.) in Aljaž Osterc.

Prihodnji konec tedna, v petek in soboto se sezona začenja tudi v celinskem pokalu, ki tradicionalno svoj začetek dočaka v Kranju. Tekmi bosta na sporedu v petek ob 19.45 uri in v soboto ob 9.30 uri, tudi s prenosi na Sportklub 1.


Rezultati: FIS pokal .: Beljak (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak (m)


Leave a Comment