Nine Bednarik grd padec ni zmotil


Nina Bednarik med treningom [foto: SZS]

Nina Bednarik, članica A reprezentance v grbinah, je čez poletje preživela veliko dni na trampolinih, vodni skakalnici ter snežni hali. Opravila je veliko število skokov ter se tudi dobro fizično pripravila v trening centru Les Mills. V mesecu oktobru je opravila prve snežne priprave na vrhunsko pripravljeni progi v švicarskem Zermattu, kjer je treniralo tudi 16 tujih reprezentanc. Na zadnjih pripravah v Zermattu se ji je priključil član mladinske reprezentance Max Filip Uršič, ki se je dobro soočil z zahtevno in predvsem globoko progo za grbine.

Nina je na zadnjem treningu v Zermattu konec meseca oktobra sicer prerotirala salto in padla na hrbet, kjer je utrpela močan udarec, zaradi katerega je morala skoraj v celoti izpustiti trening na Kaprunu, kjer se je za kratek čas priključila mladinski ekipi. Sedaj je poškodba skoraj sanirana in bo tako s trenerjem Alešem Španom odpotovala še na zadnji trening pred svetovnim pokalom. V francoskem Tignesu bo od 10. do 27. novembra trenirala skupaj s francosko, švedsko, norveško in finsko ekipo.


[foto: SZS]

Aktivni tudi mladinci

Mladinska ekipa v vožnji po grbinah je po dobro opravljenih poletnih treningih na vodnih skakalnicah v češkem Stityju konec meseca oktobra od 26.10. do 3.11. začela s treningi na snegu. V lepem sončnem vremenu ter novo pošiljko snega v sredini tedna so v dobrih pogojih na smučišču Kaprun v Avstriji naredili odličen trening tehnike ter tudi opravili veliko število skokov. Mladinska ekipa bo sedaj nadaljevala snežne treninge na bližnjih ledenikih v Avstriji.

Leave a Comment