Nor zaključek prinesel bronasto medaljo Lampičevi in Urevčevi

Na 53. svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu se Slovenija veseli že pete medalje! Anamarija Lampič in Eva Urevc sta na ekipnem sprintu v prosti tehniki osvojili bronasto medaljo!

Zadnja februarska nedelja leta 2021 je prinesla novo pričakovanje za slovenski tek na smučeh na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu. Anamarija Lampič in Eva Urevc sta v polfinalnem teku v svoji skupini zmagali in visoka pričakovanja pred finalom so bila še višja.


Slovenska ekipa po osvojeni bronasti medalji [foto: Sloski/FB]

Eva Urevc je začela odločno, se izognila dvema padcema v prvem teku in Anamariji Lampič predala na četrtem mestu, a zaostanki so bili praktično nični. Tudi Lampičeva je svoj prvi tek oddelala brez napake, predala je za Švedsko, Rusijo in Norveško, prav tako torej na četrtem mestu. Urevčeva je drugi krog odtekla brez težav in obdržala stik z najboljšimi, na četrtem mestu sta naši za vodilnima Švedinjama zaostajali sekundo in 3 desetinke.

Lampičeva je svoj drugi krog oddelala znova odlično, predala je na drugem mestu za Švedsko in pred Rusijo ter ZDA. Urevčeva je nato v svojem zadnjem krogu padla na peto mesto, na drugem vzponu pa je izgubila stik z najhitrejšimi in je tako predala na šestem mestu z zaostankom šestih sekund za Švedsko, Rusija je zaostajala stotinko, Norveška 2,8 sekund, ZDA 3,3 sekund, ZDA 3,4 sekund in Švica 3,4 sekund. Lampičeva je nato silovito krenila v zadnji krog, kjer se je bron še zdel ulovljiv, medtem ko sta se Jonna Sundling in Natalija Neprijajeva odpeljali naprej. Lampičeva je na prvem vzponu že napredovala na četrto mesto, pred njo je bila še švicarska reprezentanca. Nadine Fähndrich je na finalnem vzponu celo prehitela Neprijajevo in Sundlingovo, Lampičeva pa je začela loviti Rusinjo, ki jo je na vzponu pred ciljem tudi ujela.

Izjemen zadnji krog Lampičeve Slovenijo izstrelil do brona

Izvrsten zaključek na ciljni ravni je Lampičevo izstrelil pred Neprijajevo in nov bron je bil tu! Neverjeten tek Lampičeve je Sloveniji prinesel že 5. medaljo na tem prvenstvu, naslova sta se veselili Švedinji Maji Dahlqvist in Sundlingova pred Švicarkama Laurien van der Graaff in Fähndrichovo.

Super in še enkrat super! Mislim, da sva si tole danes res močno priborili, sploh v takih razmerah in to tretje mesto sva si zaslužili,” je po tekmi menila Lampičeva, podobnega mnenja je bila tudi Urevčeva: “Če bi mi nekdo pred letom dni rekel, da bom letos v Oberstdorfu tretja, bi mu odgovorila, da bom. Mislim, da si boljše sezone po rehabilitaciji ne bi mogla želeti. Res sem vesela, da sva z Ano dobili to medaljo in upam na še več medalj.

V moškem sprintu sta zmagala Erik Valnes in Johannes Hösflot Kläbo pred Fincema in Rusoma, Vili Črv in Janez Lampič sta obstala v polfinalu, zasedla sta končno 19. mesto.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oberstdorf (ž)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oberstdorf (m)


Leave a Comment