Nova državna prvaka sta Jernej Damjan in Maja Vtič

V soju žarometov je v Planici na Bloudkovi velikanki potekalo člansko državno prvenstvo v smučarskih skokih. Pod Poncami smo pozdravili nova prvaka, Jerneja Damjana in Majo Vtič.


Najboljši v članski konkurenci [foto: SZS]

Če je bil kdo presenečen, da je Jernej Damjan uvrščen v ekipo za novoletno turnejo, po današnji tekmi za to nima več razloga. Član SSK Sam Ihan je na državnem prvenstvu zanesljivo ugnal vso konkurenco in s skokoma 135 in 135.5 metrov za 10,4 točk ugnal Domna Prevca. Najboljši skakalec svetovnega pokala je bil po prvi seriji s skokom dolgim 132 metrov tretji, v finalu pa je s 133 metri prehitel klubskega kolega iz kranjskega Triglava, Nejca Dežmana, ki je dvakrat skočil 132.5 metrov. Dežman je na koncu zbral eno točko manj od najmlajšega izmed bratov Prevc.
Med dekleti je pričakovano na vrhu končala Maja Vtič, ki je s 131.5 metri vodila že po prvi seriji, naslov državne prvakinje pa je v finalu potrdila s 131 metri. Skupno je zbrala 245,5 točk, kar je bilo 7,3 točk več od branilke naslova Eme Klinec, ki je pristala pri 126 in 130.5 metrih. Bron je osvojila Eva Logar s 125 in 121 metri ter skupnim zbirom 214,3 točk.


Najboljša med članicami [foto: SZS]

Ekipnega naslova so se znova veselili skakalci prve ekipe kranjskega Triglava v postavi Nejc Dežman, Žiga Jelar, Cene Prevc in Domen Prevc, srebro so osvojili skakalci SSK Sam Ihan v postavi Tilen Bartol, Miha Kveder, David Krapež in Jernej Damjan, bron je ostal doma po zalsugi ND Rateče Planica, ki je nastopala v postavi Lojze Petek, Anže Lavtižar, Rok Tarman in Bor Pavlovčič.


Rezultati: Članice
Rezultati: Člani
Rezultati: Člani :. ekipno


Leave a Comment