Nova trojna zmaga Slovencev, najboljša tudi Jerneja Brecl

Nemški Schonach je v minulih dveh dneh gostil tekme alpskega pokala v smučarskih skokih za fante in dekleta. Naši mladi upi se domov vračajo z novimi zmagami.
Med fanti, ki so pred mesecem dni v Seefeldu uprizorili kar trojno zmago, ko so si Aljaž Osterc, Žiga Jelar in Tine Bogataj razdelili prvo mesto, je bil tokrat v ospredju Rok Tarman, ki je zmagal včeraj in bil danes tretji, potem ko sta ga prehitela Jelar in drugouvrščeni Timi Zajc. Jelar je bil včeraj četrti, Zajc pa šesti. Točke so osvojili tudi Bogataj, Blaž Pavlič in Nik Fabijan.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tudi med dekleti so naša skakala odlično. Jerneja Brecl se je danes veselila tretje zmage v tem tekmovanju, nazadnje je bila najboljša pred mesecem dni v Rastbüchlu. 16-letna članica SSK Velenje je bila včeraj sedma, točke pa so pobrale tudi preostale naše – Kaja Urbanija Čož in Katra Komar sta si razdelili 16. mesto, Anita Seretinek je bila 19., Katja Markuta pa 20.

Alpski pokal se prihodnji teden nadaljuje v Žireh. V soboto se tekmovanje z uradnim treningom (2 seriji) prične ob 9.30 uri, tekma pa bo na sporedu ob 11.15 uri. V nedeljo, torej 21. januarja, se bo prva serija začela ob 10.15 uri.


Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld I (ž)
Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld I (m)
Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld II (ž)
Rezultati: Alpski pokal .: Seefeld II (m)


Leave a Comment