Nova zmaga v Francijo, hitra tudi Slovenca

V Rjukanu smo danes spremljali še zadnjo preizkušnjo telemark smučarjev v svetovnem pokalu na norveški turneji. Zmagovalec pararelnega sprinta je postal Francoz Phill Lau, ki je v finalu tesno ugnal Nemca Tobbiasa Muellerja. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Bastienu Dayerju.

Luka Pintar nadaljuje z dobrimi predstavami v svetovnem pokalu. Čeprav je moral danes priznati premoč Nemcu Hollzmanu v osmini finala, je to njegova že četrta uvrstitev med najboljših petnajst v svetovnem pokalu v zadnjem tednu. “Za mano je naporen teden v katerem smo imeli kar pet tekem. Z vsemi sem lahko zadovoljen, saj sem kar štirikrat končal med petnajst na svetu. Manjka morda le kakšna uvrstitev čisto pri vrhu, ampak verjamem, da sem vedno bližje temu in da se bo kmalu tudi to zgodilo,” je po napornem tednu dejal Luka, ki je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala sedaj že zelo visoko.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Matevž Peršin/SZS]

Da smo imeli danes dva finalista pa je poskrbel mladi Sašo Aleš, ki se je kar nekoliko presenetljivo uvrstil v popoldansko tekmo na izpadanje, kjer pa je gladko izgubil proti zmagovalcu kvalifikacij Dayerju “Z današnjim rezultatom sem zelo zadovoljen, kajti prav to mi je bil cilj za konec turneje,” pa je povedal Sašo, ki se že jutri z ekipo vrača v domovino. Matija Liška je tekmo končal na 19. mestu in ponovno mu je le malo zmanjkalo za finale.

Slovenski tekmovalci še naprej dokazujejo, da so v letošnji zimi ujeli stik z vrhom kajti nova generacija telemark smučarjev pri nas že praktično od začetka zime niza vrhunske rezultate. Tekme na Norveškem so to le potrdile. Prihodnji teden se karavana seli v Severno Ameriko, odhod naših smučarjev pa je vprašljiv, saj na smučarski zvezi trenutno nimajo dovolj sredstev, da bi lahko odšli na tekme, čeprav se Luka Pintar bori za uvrstitev med deseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Tekme na Norveškem so pokazale, da so fantje odlično pripravljeni. Luka Pintar se v skupnem seštevku bori za prvo deseterico,Sašo Aleš je z uvrstitvami na zadnjih tekmah dokazal,da spada med najboljših dvajset telemarkerjev sveta ali celo višje. Jan Lavtar je svojo formo dokazal na domači tekmi za njim pa prihaja šestnajstletni Jure Aleš in je tekmovalec,ki zares veliko obeta. Kot kaže bomo morali zaradi pomanjkanja finančnih sredstev izpustit tekme v Amerik, kar je za generacijo,ki je na pravi poti velika škoda. Na koncu bi vse fante pohvalil za dosedanje nastope v tej sezoni,ki so odraz načrtnega dela v zadnjih dveh sezonah,” pa je po koncu turneje povedal vodja telemark reprezentanc Matija Liška.

Leave a Comment