Nove stopničke za Hano Mazi Jamnik

V italijanski Formazzi smo bili priča nadaljevanju OPA alpskega pokala za mladince in mladinke ter člane in članice. Novi odlični rezultati naših mladih upov.


Hana Mazi Jamnik je tudi na drugem letošnjem prizorišču stopila na zmagovalni oder [foto: SZS]

Po odličnih predstavah v Švici, so naši blesteli tudi v Italiji, kjer smo sicer spremljali dve preizkušnji na razdalji, včeraj v klasičnem koraku s posamičnim štartom, danes v prostem koraku na daljših razdaljah s skupinskim štartom. Hana Mazi Jamnik, ki je v Švici zmagala na 5 km razdalji, je bila tokrat na enaki razdalji tretja, 37,7 sekund za Švicarko Anjo Weber, druga je bila njena rojakinja, Nadja Kälin. Odlična je bila tudi Sara Jazbec na 5. mestu z zaostankom 54 sekund, uspeh sta zaokrožili Klara Mali na 19. in Lucija Medja na 27. mestu. Med mladinci je bil na 10 km razdalji najbližje dobitnikom točk Jošt Mulej na 32. mestu, Boštjan Korošec je bil 37., Anže Gros pa mesto za njim.

Med članicami je bila na 10 km razdalji Anja Mandeljc odlična 7., točke sta pobrali tudi Anita Klemenčič na 17. in Neža Žerjav na 24. mestu, med člani se je najbolje odrezal Benjamin Črv na 39. mestu.

Danes je na 10 km preizkušnji med mladinkami Jazbečeva zaostala le za tremi Švicarkami in Avstrijko in je bila torej znova peta, Mazi Jamnikova je bila sedma, Malijeva 13., Medjeva pa je zasedla 21. mesto in s tem še enkrat lepo zaokrožila uspeh prihajajočega roda. Med mladinci je na 15 km razdalji Korošec na 34. mestu za točkami zaostal za dobrih deset sekund. Mandeljčeva je bila med članicami na 15 km razdalji 12., štiri sekunde za njo je na 14. mestu zaostala Žerjavova, Klemenčičeva je lepe dosežke zaokrožila na 19. mestu. Med člani je na 20 km razdalji Črv tokrat zasedel 41. mesto.


Rezultati: Alpski pokal .: Formazzi


Leave a Comment