Nove stopničke za Mazejevo, Bucikova do rezultata kariere

Na prestižnem nočnem slalomu v Flachauu je drugo zmago v svetovnem pokalu slavila Švedinja Frida Hansdotter, ki tako ostaja najboljša slalomistka sezone. Najbližje sta ji bili Tina Maze na drugem in Mikaela Shiffrin na tretjem mestu.

29-letna Švedinja, ki je svojo prvo zmago slavila lani v Kranjski Gori, je bila najhitrejša že v prvi vožnji, v finalu pa je še nekaj dodala in prepričljivo, za 61 stotink, ugnala Črnjanko na drugem mestu. Na tretjem je končala ameriška najstnica Mikaela Shiffrin, sicer zmagovalka zadnjih dveh slalomskih preizkušenj. 19-letnici je nezahtevna proga v Flachauu, na kateri se je treba nenehno priganjati in pospeševati, povzročala težave v prvi vožnji, v kateri ni ujela pravega ritma. V drugo ji je šlo precej bolje in nagrajena je bila s skokom z osmega na tretje mesto.


Mazejeva hiti drugemu velikemu kristalnemu globusu naproti (foto: GEPA)

Na avstrijskem slalomišču pa se je odlično znašla tudi Ana Bucik, ki je točke svetovnega pokala prvič osvojila v Areju, tokrat pa postavila 29. čas prve vožnje. V drugi je, tudi na račun številnih odstopov njenih tekmic, napredovala za osem mest in se veselila uspeha kariere. Zasedla je namreč 21. mesto. “Že to, da je prišla v drugo vožnjo s številko 59 je super. V drugem teku ste videli, koliko je bilo odstopov, saj je zelo drselo. Organizatorju ni uspelo odstraniti tega celega snega, tako da je bil grobo-zrnat. Zato je imela bolj taktični pristop, drugače bi lahko tudi odstopila. Opozorili smo jo, da mora čez valove iti bolj okrog vrat, saj so na tem mestu odstopili vsi predtekmovalci. Podlaga ni bila najbolj primerna za svetovni pokal, a ji je uspelo,” je bil z Aninim nastopom pričakovano zadovoljen trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik in dodal, da je bila tudi Katarina Lavtar, ki je tako edina od Slovenk ostala brez druge vožnje, dobro na poti. “Če bi startala deset številk prej, bi s tako vožnjo zagotovo prišla v finale. Toda napreduje in verjamemo, da ji bo to že kmalu uspelo.”


21-letna Ana Bucik (foto: GEPA)

Svetovni pokal se bo za dekleta nadaljeval v Cortini d’Ampezzo, kjer bodo v petek najprej izpeljali smuk, ki bi moral biti v Bad Kleinkirchheimu, a je bil zaradi premočnega vetra odpovedan. V soboto in nedeljo nato sledita še ena smukaška in superveleslalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (ž)


Leave a Comment