Nujno preberi: Poseben prometni režim v Planici

Na tekmah svetovnega pokala v Planici bo veljal posebni prometni režim. Največ posebnosti, a sedaj že uveljavljenih, bo v soboto in nedeljo.

Avtobusi (min. 35 oseb), minibusi (min. 20 oseb) in kombiji (min. 6 oseb) morajo imeti parkirno nalepko, ki omogoča policistom in rediteljem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici, dokler ti niso zapolnjeni. To nalepko je potrebno prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu (desno spodaj gledano iz vozila).

Kontrola posedovanja vstopnic potnikov v omenjenih vozilih se bo opravljala na principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine.


Veljala bo poseben prometni režim [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke, bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov, pridobila ustrezno nalepko. V primeru, da potniki ne bodo imeli vstopnic, avtobusu ne bo omogočena vožnja proti Planici, bo zavrnjen. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici oz. za tiste brez vstopnic, nazaj v smeri prihoda.

V kolikor v predprodaji ob nakupu vstopnic niste prejeli parkirne nalepke, se obrnite na uradnega prodajalca vstopnic Kompas na sport@kompas.si.

Opomba: Imetniki parkiranih nalepk dobro preberite opozorila na hrbtni strani nalepke in z njimi seznanite potnike.

Krožni prevozi

Vsem obiskovalcem so na voljo brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, zato svetujemo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili. Prednost dostopa imajo avtobusi!

Vstopna mesta:
• Kranjska Gora: redna avtobusna postaja, pred osnovno šolo, pred SKB Banko (bar Vopa)
• Podkoren: redna avtobusna postaja ob regionalni cesti
• Rateče: krožno križišče za Planico in križišče Ledine
• poleg teh pa izjemoma še: Petrol Podkoren, parkirišče Zelenci, Petrol Rateče (v primeru preusmeritve parkiranja na bližnje površine)

Začetek prevozov iz avtobusne postaje Kranjska Gora:
Četrtek, 17.3. – 08:00
Petek, 18.3. – 11:00
Sobota, 19.3. – 06:00
Nedelja, 20.3. – 07:30

Odhod iz Planice

Organizatorji vse obiskovalce naprošajo, da na avtobuse vstopajo strpno, umirjeno in pazljivo. Vstopanje bo usmerjeno s strani rediteljev in varnostnikov, ki bodo s pomočjo varnostnih ograj in nadzorovanih vhodov do avtobusov poskrbeli za čim manjšo gnečo in posledično hitrejši odhod.

Vstopite lahko na avtobuse, ki čakajo na treh parkiriščih, vsako je namenjeno odhodu v različno smer:
Parkirišče 1
• Podkoren in Kranjska Gora (brez postanka v Ledinah in Ratečah)
Parkirišče 2
• Ledine in Rateče (ne v smer Kranjske Gore)
• Od 14:00 naprej: Hrušica in Jesenice (potniki z vlakom)
• V nedeljo od 13:20 naprej: Hrušica in Jesenice (potniki z vlakom)
Parkirišče 3
• Kranjska Gora (imetniki akreditacij, predstavniki medijev, povabljeni gostje)
Parkirišča in poti do njih bodo označena z informacijskimi tablami.

Leave a Comment