Nymana ni uspel ujeti niti Jansrud

S tretjim smukom za moške v letošnji sezoni svetovnega pokala se je v Val Gardeni začelo 47. tekmovanje Saslong Classic. Veliki zmagovalec prve preizkušnje na tem italijanskem prizorišču je Američan Steven Nyman, z drugim mestom je odlično formo potrdil Norvežan Kjetil Jansrud, po dveh četrtih mestih pa si je stopničke pred domačim občinstvom prismučal še Dominik Paris.

Glede na vremenske razmere je skoraj čudež, da je organizatorjem uspelo pripraviti dovolj umetnega snega, da so pokrili progo Saslong. Tekma v Gardeni je bila zato nekoliko okrnjena, manjkal je denimo ciljni skok, a razplet ni bil nič manj zanimiv.


Steven Nyman je tretjič v karieri dobil smuk v Val Gardeni (foto: Ski Racing Magazine)

Nyman, ki je odlično smučal že na edinem treningu, ki so ga vozili pred današnjo tekmo, je zablestel s številko 7 in potrdil, da mu je proga v Val Gardeni pisana na kožo. Trenutno najboljši med smukači Norvežan Jansrud je bil edini, ki je za 32-letnim Američanom zaostal manj kot sekundo. Za Nymana je to tretja smukaška zmaga v svetovnem pokalu, prav vsakič pa je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil v Val Gardeni.

Slovenska četverica – Andrej Šporn, Martin Čater, Klemen Kosi in Rok Perko – je ponovno ostala brez točk. Še najbližje jim je bil Perko na 33. mestu.

Smučarji se bodo jutri pomerili še v superveleslalomu, v nedeljo se selijo v Alto Badio, kjer bo klasični veleslalom, v ponedeljek pa sledi zadnja tekma letošnje turneje po Dolomitih, in sicer nočni slalom v Madonni di Campiglio.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Smuk (m)


Leave a Comment