Oboleli Tim-Kevin Ravnjak bronast v Kreischbergu

V avstrijskem Kreischbergu se je deseterica deskarjev pomerila v finalu snežnega žleba. V lovu za odličja svetovnega prvenstva so bili štirje Švicarji, dva Avstralca, Kitajec, Korejc, Japonec in Tim-Kevin Ravnjak.

Ta se je v finale uvrstil s četrtim mestom v svoji skupini kvalifikacij, danes pa je uspel prikazati še boljše vožnje in se na koncu veselil bronastega odličja. Mladi Velenjčan je odlično nastopil že v prvo, ko je prejel oceno 82.00 in tako zasedel tretje mesto. V drugo so mu sodniki namenili oceno 79.50, po nastopu Avstralca Callisterja, ki je prejel oceno 82.25, pa je zdrsnil na četrto mesto.


V Kreichbergu je Tim-Kevin Ravnjak poskrbel za prvo slovensko medaljo [foto: Oliver Kraus/FIS]

Ravnjak je imel tako pred seboj samo še en in odločilni nastop. 18-letnik se je uspel zbrati in v slogu izkušenih tekmovalcev z zadnjo serijo trikov navdušil šesterico sodnikov. Z oceno 89.25 je nato v svoje roke dobil medaljo. Do zlata je po zaslugi prve vožnje prišel Avstralec Scotty James (91.50), srebro pa je osvojil Kitajec Yiwei Zhang (89.50).

Kar se tiče deskanja sem v zelo dobri, kar se tiče zdravja pa v zelo slabi formi. Že teden in pol sem precej bolan in zadnje tri dni nisem mogel spati. Ponoči sem se dušil zaradi kašljanja, imel sem krče po celem telesu in zato tudi nimam veliko energije. Toda res sem si želel enega super rezultata. Niti v sanjah nisem pričakoval stopničk, zavedal sem pa se, da sem s to novo vožnjo konkurenčen za med najboljših deset. Že v kvalifikacijah sem naredil dobro vožnjo, potem pa sem jo še izboljšal v finalu. Pravzaprav sem naredil največ kar sem lahko, ničesar nebi spremenil, tudi ničesar nebi mogel narediti bolje. Danes sem sam sebi dokazal kaj zmorem in zato sem zelo vesel,″ je najprej rekel Tim-Kevin.


Tim-Kevin Ravnjak je izvedel odlični nastop [foto: Oliver Kraus/FIS]

O zadnji vožnji, ki mu je prinesla odličje pa je nato dejal: ″V drugi vožnji me je Japonec Hiraoka premagal za pol točke, kar me je zelo razjezilo, saj se je to zgodilo že v kvalifikacijah. Rekel sem si, da tega ne smem pustiti. Moj trener Pristavec je rekel, da je bilo prav, da me je to razjezilo in da v tretji vožnji lahko pokažem še več. Zato sem se zbral, odstranil vse napake iz prve in druge vožnje, ocena pa je prinesla svoje. Sodniki so bili navdušeni predvsem nad višino skokov in samo izvedbo.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Kreischberg


Leave a Comment