Odlična Fabjanova na stopničkah

Vesna Fabjan je na tekmi svetovnega pokala v sprintu osvojila fenomenalno tretje mesto in se tako petič v karieri uvrstila na zmagovalni oder. Pričakovano je zmagala Američanka Kikkan Randall, druga je bila Nemka Denise Herrmann.

Fabjanova je s šestim časom kvalifikacij, četrtfinale in polfinale opravila z lahkoto, v finalu pa je z začetno zadržanostjo tekla v ozadju ter v ciljni ravnini dobro izkoristila padec Jessice Diggins in Laurien Van Der Graaff in pritekla v cilj na tretjem mestu.


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Itak sem ‘ful’ vesela stopničk po vseh problemih v zadnjih sezonah in nedavnega prehlada. Sedaj bo šlo lažje naprej. K kvalifikacijah je bila na progo ‘voda’, v izločilnih bojih se je shladilo, naredil se je beton. Danes je bilo treba še posebej pa v finalu ‘fajtat’ do konca, kar se mi je na koncu izplačalo. Mislim, da sem z današnjim rezultatom zaslužila nastop v Sočiju, še posebej, ker sem morala odteči rezultat med 16 najboljših,” se je zasluženo veselila Fabjanova.

Nika Razinger je po enajstem času kvalifikacij, štartala v prvi četrtfinalni skupini in se kmalu po štartu zapletla s sotekmovalko ter padla in s tem izgubila upanje za preboj naprej. Razingerjeva je osvojila končno 26. mesto. Katja Višnar (17. čas kvalifikacij) je v drugi četrtfinalni skupini za las zgrešila uvrstitev v polfinale ter na to osvojila končno 14. mesto. Barbara Jezeršek je osvojila 43. mesto.

Boštjan Klavžar je bil z 32. mestom le za dobre pol sekunde prepočasen za izločilne boje. Luka Gostinčar je osvojil 48. mesto. Zmage se je razveselil Kanadčan Alex Harvey pred Nemcem Josef Wenzl in Francoz Baptiste Gros.

Jutri se bodo tekačice in tekači pomerili za točke svetovnega pokala na 10 in 15 kilometrov v klasični tehniki s skupinskim štartom. Od naših deklet bosta na štartu Barbara Jezeršek in Katja Višnar, pri fantih pa Rok Tršan in Domen Potočnik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Szklarska Poreba (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Szklarska Poreba (m)


Leave a Comment