Odpoved finalne serije Prevcu prinesla prve letošnje stopničke

Megla in spremenljiv veter na skakalnici Lysgaardsbakken je v dobri meri (s)krojila drugo posamično tekmo v Lillehammerju. Takoj na začetku je žirija že po šestih skakalcih tekmovanje prekinila in prestavila na 15. uro, da so se razmere toliko stabilizirale, ki so še omogočale izpeljavo tekme. Vetrovna loterija je nazadnje odločila, da obveljajo rezultati maratonsko dolge prve serije. Ta je prinesla prvi oder za zmagovalce v letošnji sezoni Petru Prevcu, ki se je izkazal z drugim mestom. Zmage se je razveselil Čeh Roman Koudelka, tretji pa je bil tako kot včeraj Avstrijec Michael Hayboeck.


Peter Prevc navdušil z drugim mestom [foto: GEPA]

Peter Prevc je kot šesti v skupnem seštevku v svetovnem pokalu nastopil med zadnjimi in s 139 metri prevzel vodstvo pred takrat vodilnim Severinom Freundom. Hayboeck je za njim zaostal zgolj za pol točke, čeprav je bil meter in pol daljši. Vetrna izravnava je bila najbolj ugodna za Koudelko, ki je s 140 metri prevzel vodstvo s prednostjo štirih točk pred Prevcem in je vodil tudi, ko se je po zaletišču spustil še zadnji na vrhu, Simon Ammann. Čeprav je bil Švicar meter daljši od Čeha, je skakalec v rumeni majici vodilnega v skupnem seštevku in eden izmed včerajšnjih osmoljencev, ki se niso uvrstil v finalno serijo, zasedel peto mesto.

Danes ni bilo možnosti za vnovičen ekipni uspeh slovenskih orlov, ko je v soboto šestim uspelo v finalno serijo, štirje pa so se uvrstili med najboljših 15. Tokrat se je skozi kvalifikacije petim uspelo prebiti na tekmo. Točke svetovnega pokala sta poleg odličnega Prevca vknjižila še Robert Kranjec (132,5 m) z 12. mestom in Jernej Damjan (127,5), ki je bil 18. Tomaž Naglič in Jurij Tepeš sta obstala izven trideseterice, Matjaž Pungertar in Nejc Dežman pa sta pravico nastopa zapravila že v kvalifikacijah.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Leave a Comment