Ogorelc za las zgrešil četrtfinale

Švicarska Arosa je gostila tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu, kjer smo imeli enega predstavnika. Blaž Ogorelc je že na včerajšnji kvalifikacijski vožnji opozoril na to, da se bo danes boril za zelo visoka mesta, saj je v osmino finala prišel z desetim najboljšim časom.


Slovenska ekipa za Pokal Vitranc [foto: Freestyle/Facebook]

Blaž je nastopil v sedmi skupini in se za napredovanje potegoval skupaj s Kanadčanom Christopherjem Delboscom, Norvežanom Thomasom Borgeom Lieom in Avstrijcem Johannesom Rohrweckom. Začetek našega smučarja je bil izjemen, manjšo napako v nadaljevanju pa so tekmeci izkoristili in ga prehiteli. Večino proge je nato presmučal odlično, a čez ciljno črto prišel za Kanadčanom in le malo za Avstrijcem.

Delbosco je nato nastopil v velikem finalu, kjer pa je zasedel zadnje mesto. Do zmage je prišel Švicar Alex Fiva, drugi je bil Čeh Tomas Kraus, tretji pa Norvežan Didrik Bastian Juell. Ogorelc je na koncu osvojil 20. mesto, kar je njegov drugi najboljši rezultat v karieri. Novih 11 točk ga je iz 40. popeljalo na 39. mesto v skupni razvrstitvi. Do konca sezone sta na sporedu še dve tekmi v Aareju, t.j. 15. in 16. marca, finale pa pride na vrsto v La Plagneu v nedeljo, 23. marca.

Trener A reprezentance Primož Vrhovnik je o Blaževem nastopu dejal: “Super je startal, potem pa naredil manjšo napako na prvih majhnih valovih in nazadoval na četrto mesto. Nato se je odlično boril skozi celotno progo in se prebil na tretje mesto in čisto malo mu je manjkalo da bi bil drugi. Škoda, saj je bil iz startnih blokov daleč najhitrejši. Zdaj gremo na Švedsko loviti finale, lepo možnost ima, da bo med 32. Če bo tam naredil približno takšna rezultata bo to zadostovalo za nastop v Franciji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Arosa


Leave a Comment