Olimpijska generalka v Sočiju tudi za deskarje in deskarke

Ruski Soči bo v naslednjih štirih dneh gostil tekme svetovnega pokala v deskanju. Po odpovedi slopestyla bomo lahko spremljali štiri discipline, nastopila pa bo tudi številčna slovenska zasedba, ki bo tako imela priložnost spoznati prizorišče naslednjih Olimpijskih iger.

Ženski del reprezentance je sestavljen iz treh deskark. Cilka Sadar bo jutri nastopila v kvalifikacijah snežnega žleba in se poskušala prebiti v finale, ki je na sporedu v četrtek. Isti dan je na sporedu tudi paralelni veleslalom, kjer bosta nastopili Gloria Kotnik in Iva Polanec, ti dve deskarki pa dan kasneje čaka še preizkušnja v paralelnem slalomu.


Rok Flander [foto: Oliver Kraus/FIS]

Moško ekipo paralelnih disciplin predstavlja šesterica deskarjev, na čelu z Rokom Margučem in Žanom Koširjem. Trenutno naša najboljša deskarja se bosta skupaj z Rokom Flandrom, Jernejem Demšarjem, Juretom Hafnerjem in Izidorjem Šušteršičem pomerila na veleslalomu in slalomu.

Filip Kavčič, Jan Kralj in Tim-Kevin Ravnjak bodo tako kot Sadarjeva jutri nastopili v kvalifikacijah snežnega žleba, Matija Mihič in Rok Rogelj pa bosta na svoj račun prišla v soboto, ko so na sporedu kvalifikacije v krosu.

Leave a Comment