Oraniču ena točka svetovnega pokala


Mitja Oranič [foto: GEPA]

Izredno zanimivo drugo tekmo nordijskih kombinatorcev za točke svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu je dobil Jason Lamy Chappuis. Francoz se je moral za jubilejno 20 zmago v svetovnem pokalu nadvse potruditi. Ker so skoki danes odpadli, so obveljali rezultati provizorične serije. Tam je Chappuis končal na 11. mestu z 42 sekundami zaostanka. Tekmece je na teku ujel in jim približno na osmem kilometru tudi ušel. V cilju je imel pred drugo uvrščenim Bernhardom Gruberjem 15 sekund prednosti, tretji pa je bil Čeh Tomas Slavik (+16,0). Slednji je prvič stopil na zmagovalni oder. Po skokih je sicer vodil Norvežan Haavard Klemetsen, ki pa je na deset kilometrski tekaški progi postil preveč časa in končal na osmem mestu.

Slovenska tekmovalca sta popravila včerajšnjo predstavo. Eno točko je za 30. mesto osvojil Mitja Oranič (+2:28,1), deset mest slabši pa je bil Gašper Berlot (+4:06,3). Po skakalnem delu sta naša kombinatorca sicer zasedala 27. (Oranič) in 29. mesto (Berlot).

Tokrat vikend za nas ni bil nadvse uspešen. Včeraj smo bili po skokih na tistih mestih, ki smo jih pač osvojili. Še vedno pa smo imeli upanje, da bomo osvojili kakšno točko. Smo pa na teku izbrali napačne smuči. Tako ni bilo možnosti za preboj naprej, ker je bila pravilna priprava smuči odločilna. Danes skokov ni bilo, zato je obveljala včerajšnja provizorična serija. Mitja je dobil točko, tako da smo s tem lahko zadovoljni. V splošnem pa ne moremo biti povsem zadovoljni,” je o današnji in včerajšnji tekmi dejal glavni trener Primož Triplat ter dodal, da bodo v prihodnjih dneh naredili nekaj premora ter se v četrtek odpravili proti naslednji postaji svetovnega pokala v češki Liberec. Tam bo poleg Oraniča in Berlota nastopil še Marjan Jelenko.


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal :. Uradni rezultati
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment