Osmi vzpon na stopničke za Tino Maze

Ženske, ki nastopajo v svetovnem pokalu, so danes nadaljevale z napornim urnikom. Tokrat so tekmovale na prvi izmed dveh preizkušenj v švedskem Aareju in sicer na veleslalomu. Na startu tekme, ki se je začela ob 16.00 v soju reflektorskih luči, je bilo 54 tekmovalk, med njimi tudi dve Slovenki.

Startno številko šest je nosila Tina Maze, ki je danes lovila peto zaporedno veleslalomsko zmago. S prvim nastopom je opravila zelo dobro, sicer z nekaj manjšimi napakami, tako da je v primerjavi z vodilno Nemko Viktorio Rebensburg zaostajala. Ob prihodu v cilj je zasedla drugo mesto in na njem ostala vse do konca prvega teka. Zaostanek za Nemko je znašal 1,12 sekunde.

Dobro se je odrezala tudi Ana Drev, ki je po zaslugi nastopov na zadnjih tekmah nosila startno številko 20. Ana je imela na tretjini proge deveti najboljši čas, potem pa je zaradi nekaterih napak izgubila na hitrosti in tako šla v drugo vožnjo s 3,55 sekunde zaostanka za vodilno.

22. mesto je bilo vseeno dobro izhodišče za napad v finalu, ki se je začelo ob tri ure kasneje. Ana, ki je nastopila v času vodstva ŠvedinjeMarie Pietilae-Holmner, je začela zaostajati že v zgornjem delu in po manjših napakah, ki so sledile, na koncu nastopa prišla na deveto mesto z dvema sekundama zaostanka za vodilno.


Tina Maze je znova stopila na zmagovalni oder [foto: GEPA]

V drugo Tina izgubila mesto

Najboljše tri po prvem teku so še enkrat prikazale odlične vožnje. Avstrijka Anna Fenninger, tretje uvrščena po uvodu, je ostala na prvem mestu tudi po nastopu naše smučarke. Tina je imela z Avstrijko na prvem merjenju skoraj identičen čas, nato pa v nadaljevanju nekoliko zaostala in tako zasedla drugo mesto.

Rebensburgova je navkljub napaki na sredini proge uspela ohraniti prednost iz prve vožnje in se tako veselila zmage ,že devete v zmagi. Tina je na koncu prišla še do enih stopničk, kar osmih v tej sezoni. S tem je na svoj račun dodala novih šestdeset točk in se tako še oddaljila od najbližjih zasledovalk.

Denis Šteharnik, trener tehničnih disciplin, je o nastopu Drevove po tekmi dejal: “Ta veleslalom je bil čisto drugačen kot ostali pred tem. Ta proga ji ne ustreza najbolj, saj je sneg zelo agresiven, podlaga pa je mehka. Tukaj moraš biti prefinjen, Ana pa je verjetno po odličnem rezultatu v Courchevelu hotela preveč in je bila skozi celotno progo preveč groba. Vseeno so to pete točke na petem veleslalomu, za kar smo lani rabili celo sezono, tako da smo zelo veseli z njenim napredkom.” O prihajajočem slalomu pa dodal: “Podlaga je mehka, na slalomu pa bodo pritiski na njo če večji, tako da se bo proga verjetno še hitreje predrla. Z njeno številko bo naloga zahtevna, a vseeno ciljamo na finale.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment