Osmo mesto in rezultat sezone za Cilko Sadar

Po včerajšnjih kvalifikacijah in današnjem polfinalu v jutranjih urah je Cilka Sadar v Sočiju prišla vse do finala tekme svetovnega pokala v snežnem žlebu. Cilka je bila pred tem med dvanajsterico najboljših devetkrat, danes pa je poskušala izboljšati najboljši rezultat iz tega ranga tekmovanj in sicer peto mesto, ki ga je zasedla pred dobrima dvema letoma v švicarskem Saas-Feeju.


Cilka Sadar [foto: Oliver Kraus/FIS]

Ob 16. uri po slovenskem času se je prva po 180 metrov dolgem in 20 metrov širokem žlebu spustila prav naša tekmovalka in za vožnjo prejela oceno 52,00. Na koncu prve serije nastopov jo je to popeljalo na sedmo mesto, vodila pa je najboljše deskarka sezone v tej disciplini Kelly Clark iz ZDA, ki je prejela oceno 88,25.

Cilka se v drugo ni odrezala tako dobro, saj ji je šesterica sodnikov dala oceno 40,25, kar je pomenilo, da je naša deskarka zasedla osmo mesto. Z oceno prvega nastopa je zmagala Clarkova, druga je bila Avstralka Holly Crawford (78.00), tretja pa Francozinja Sophie Rodriguez. Sadarjeva je z današnjim nastopom prišla do najboljše letošnje uvrstitve ter do četrte najboljše uvrstitve v karieri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči (ž)


Leave a Comment