Otvoritev trgovine Conte of Florence v Ljubljani


Tina Maze, Ana Kobal in Andrea Massi [foto: conteofflorence.si]

23. septembra 2010 je podjetje Planet Sport na Mestnem trgu 19 v Ljubljani odprlo vrata nove trgovine Conte of Florence.

Conte of Florence je italijanska znamka športnih oblačil in dodatkov, ki je bila ustanovljena leta 1952 v srcu Firenc, od koder tudi ideja za ime in danes zelo prepoznaven simbol znamke – črka C s florentinsko lilijo v sredini. Znamka je ena najbolj zvestih sopotnic alpskega smučanja, kjer je že vrsto let prisotna na glavah smučarskih legend kot so Bojan Križaj, Rok Petrovič, Alberto Tomba, Jure Košir, Didier Cuche, Herman Maier, Aksel Lund Svindal, Lasse Kjus, Ivica in Janica Kostelić

V pomladanski kolekciji je znamka sestavljena iz linije za prosti čas, linije za golf in jadralske kolekcije, jeseni pa kolekcijo sestavljata linija športnih oblačil in široka paleta kap, šalov in ostalih dodatkov po čemer je znamka tudi najbolj poznana. Zanimivo je še dejstvo, da je podjetje Conte of Florence včasih poleg kap izdelovalo tudi čelade in prav ta znamka je prva na svetu predstavila tako imenovano mehko čelado, ki je na notranji strani oblazinjena.

Otvoritvenega dogodka v starem mestnem jedru Ljubljane so se udeležile slovenske smučarske legende in aktualna alpska smučarska reprezentanca, ki so od Dejana Gobca, direktorja podjetja Planet Sport prejeli posebno linijo Contovih kap s svojim imenom. Tako smo lahko na otvoritvi med drugim videli Špelo Pretnar, Borisa Strela, Tomaža Čižmana, Jureta Koširja, Katjo Koren, Andreja Jermana, Andreja Šporna in Tino Maze. Dogodek je odlično povezoval Igor Bergant, v ozadju pa smo si lahko na platnu ogledali veliko zbirko fotografij smučarjev in legendarnih pokrival. Med gosti je bila tudi legenda Slovenske fotografije – Joco Žnidaršič, ki je avtor večine omenjenih fotografij smučarjev.

Leave a Comment