Palačinke in maškare med biatlonci


Jakov Fak med peko palačink [foto: Tomaž Šušteršič]

Čeprav je bil na biatlonskem svetovnem prvenstvu prost dan, biatlonski stadion v Novem Mestu ni sameval. Na pustni torek so imeli trening tako moški kot ženske. Slednje so se pripravljale za najzahtevnejšo 15-kilometrsko posamično preizkušnjo. Med njimi je bila tudi četverica Slovenk (Teja Gregorin, Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Lili Drčar), ki bodo nastopile na jutrišnji večerni tekmi.

Mnogo bolj sproščeno je bilo vzdušje na moškem treningu, kjer so se Klemen Bauer, Peter Dokl in Simon Kočevar našemili pustnemu vzdušju primerno. Za svojo preobrazbo so med vadbo na strelišču poželi simpatije številnih trenerjev in tekmovalcev.


Maškare (Peter Dokl, Klemen Bauer, Simon Kočevar) na treningu [foto: Tomaž Šušteršič]

Že včeraj zvečer pa je za dobro voljo in polne želodčke ekipnih kolegov poskrbel Jakov Fak. S pomočjo reprezentančnega kuharja Saša jim je pripravil sladko večerjo. Ker ni osvojil kolajne na nedeljski tekmi, se je samokaznoval s peko palačink. “Že v nedeljo po tekmi sem napovedal, da bom naredil nekaj posebnega za ekipo, ker ni bilo kolajne. Prvič sem jim pekel, pa moji sotekmovalci tega sploh niso ugotovili. Očitno so bili zadovoljni z mojim delom, saj je palačink zmanjkalo v trenutku. Kar dobro mi je uspevalo, ob koncu sem jih obračal celo v zraku,” se je pohvalil Fak in v šali pristavil: “Po karieri bo potrebno nekaj delati in morda bom imel nekje na hrvaški obali kiosk za pripravo palačnik.


Palačinke so kmalu pošle [foto: Tomaž Šušteršič]

Jutri bo šlo v smučini in na strelišču že mnogo bolj zares, saj se bodo ženske ob 17.15 uri potegovale za nov naslov svetovne prvakinje. “Prav vsako tekmo imam možnosti, vendar jih na obeh dosedanjih še nisem izkoristila. Jutri bo potrebno stisniti in zares prikazati vrhunski rezultat, sicer bom ostala še brez nedeljske tekme s skupinskim štartom. To bi bilo res škoda in obenem razočaranje. Potrebno bo biti natančen na strelišču in hiter v smučini. Upam, da se je moja tekaška forma v teh dneh dvignila,” je ob strelišču razpredala Teja Gregorin.


Peter Dokl, Simon Kočevar in Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment