Pero Lovšin navdušil ob vznožju Kristalne skakalnice

V znak podpore Ljubnemu, prizorišču tekem svetovnega pokala za ženske smučarske skoke, in “vražjim dekletom”, v ljubljanskem BTC Cityju žari 110-metrska skakalnica. Ob njenem vznožju, ob Kristalni palači, je v petek, 7. decembra, nastopil tudi Pero Lovšin s skupino.


Pero Lovšn s skupino [foto: Studio Bomba]

Za pristno navijaško vzdušje pod Kristalno skakalnico in nov zagon v krilih “vražjih Slovenk” je poskrbel legendarni Pero Lovšin. Glasbeni ustvarjalec se je po dveh letih premora letos vrnil nazaj na odre z novim albumom Za spremembo. Ob doskočišču Kristalne skakalnice je navdušil z novimi in starimi uspešnicami iz svoje 35-letne kariere. Petkov koncert je otvoril s pesmijo Greva punca v južne kraje in tako ogrel zimsko idilo.

Peter Lovšin je eno svojih znanih pesmi – Slovenija gre naprej, posvetil tudi “vražjim dekletom”. Lovšin, navdušen nad ženskimi skoki, pravi, da bo spremljal tekme naših deklet, ki se bodo v sklopu svetovnega pokala v smučarskih skokih na domačih tleh pomerila februarja 2013 na Ljubnem. Sporoča jim: “Dekleta, imate dobre vzornike, pred tekmami pa le čim bolj zavzeto in sproščeno.” Sicer pa nam je zaupal: “Kake 3, 4 kilometre dolga, sveže steptana proga je tisto, kar mi po žilah požene adrenalin.


Slovenske skakalke pred skakalnico v BTC-ju [foto: Studio Bomba]

Pod skakalnico, ki že od daleč opominja na pogum deklet, potreben na vsakem treningu ali tekmi, se nam v prihodnjem tednu obetajo naslednji glasbeni dogodki:
• v sredo, 12. decembra, bo ob 17. uri razgrel srca Samuel Lucas;
• v petek, 14. decembra, ob 18. uri, pa bodo obiskovalce spravili na noge Tangels, April in Nika Zorjan.

Vsem zabave željnim obiskovalcem ljubljanskega BTC Cityja bo po žilah pognalo kri brezplačno dričanje z napihljivimi blazinami (tubami) na umetni masi, ki je na voljo vsak dan v decembru, med 10. in 20. uro. Da malim in velikim ljubiteljem adrenalina ne bo zmanjkalo energije, bodo za zimsko okrepčilo poskrbeli na stojnicah, ki stojijo ob doskočišču “ljubenske” skakalnice v Ljubljani.

Leave a Comment