Pester tekmovalni vikend nordijcev

Glavni dogodek tega vikenda bo vsekakor svetovni pokal v smučarskem teku na Rogli, poleg tega pa bodo nordijci nastopili tudi na številnih tekmah po Evropi. V švicarskem Engelbergu bodo skakalci v soboto in nedeljo nastopili na dveh tekmah svetovnega pokala. Dogajanje se bo pričelo že v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije s šestimi Slovenci: Robertom Kranjcem, Jernejem Damjanom, Juretom Šinkovcem, Jurijem Tepešem, Dejanom Judežem in Petrom Prevcem.

Primož Pikl, Mitja Mežnar, Nejc Dežman, Žiga Mandl, Tomaž Naglič, Robert Hrgota, Rok Zima in Matic Kramaršič pa nastopajo na mini azijski turneji celinskega pokala. Tako jih preko vikenda čakata še dve tekmi v turškem Erzurumu.


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Nordijske kombinatorce čakajo zadnje tri tekme pred božično-novoletnim premorom. V avstrijskem Seefeldu bosta na dveh posamičnih tekmah in ekipnem šprintu nastopila Gašper Berlot in Mitja Oranič, spremljala pa ju bosta Primož Triplat in Matjaž Dobrovoljc.

V bližnjem Ramsau pa se bo pričel tudi alpski pokal tako v skokih kot nordijski kombinaciji. Slovenska zasedba bo množična. Cene Prevc, Matic Benedik, Jaka Hvala, Rok Justin, Anže Lanišek, Ernest Prislič, Anže Semenič, Gašper Martinčič, Matevž Slatinšek, Jaka Tesovnik, David Krapež, Bor Pavlovčič, Tomaž Verbajs, Aljaž Vodan in Aleš Hlebanja bodo nastopili na skokih, medtem ko bodo Slovenijo na nordijski kombinaciji zastopali Mitja Drinovec, Luka Pintarič, Alen Turjak, Nace Šinkovec, Urh Kranjčan, Jaka Zupan, Tomaž Seme, Borut Mavc in Luka Oblak.

Leave a Comment