Petek skrivnosten glede glasov za Planico

Nordijska reprezentanca Slovenije se je danes predstavila sedmi sili pred odhodom na novoletno turnejo in tour de ski. Novinarska konferenca v Čaplji ob Bloudkovi velikanki v Planici je dišala po bližajočih se praznikih, voščilih za prihajajoče leto in nenazadnje srčnih željah, da se svetovno prvenstvo Planica 2019 le uresniči.


Franci Petek ambasador Planice 2019 [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Današnja prijetna dolžnost je, da izrazim zadovoljstvo z dosedanjimi rezultati skakalcev in kombinatorcev, obenem pa vsem zbranim zaželim zdravo in uspešno novo leto,” je v prenovljeni Čaplji dejal predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič. Direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS) dr. Jurij Žurej je naprej z gesto “Aplavz za Petra Prevca, športnika leta 2013” nato pa z zahvalo vsem sodelavcem in tekmovalcem dodal dodatno vzpodbudo za dobro delo tudi v prihodnjem letu.

Župan Kranjske Gore in član delovne skupine za kandidaturo Planice 2019 Jure Žerjav pa se je nordijcem še posebej zahvalil: “Športniki bodo poskrbeli, da nam med prazniki ne bo dolgčas, ko bomo pred televizijskimi ekrani navijali za njih,” in dodal “Planica raste iz dneva v dan, trdno sem prepričan, da bomo kandidaturo za 2019 uspeli dobiti, glavne ovire za našo kandidaturo smo odpravili in mislim, da nam nihče več ne stoji na poti.

Franci Petek skrivnosten

Franci Petek ambasador Planice 2019, je na izzivalno vprašanje o številu glasov v prid Planice 2019 modro molčal a dodal, da Planici dobro kaže. Ali bo svetovno prvenstvo leta 2019 potekalo v Planici bo jasno 5. junija 2014, ko bodo delegati o tem odločali na kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Barceloni.

Leave a Comment