Peter Prevc do nove medalje

Sobotni večer je bil na olimpijskih igrah v Sočiju v znamenju smučarskih skokov, in sicer posamične tekma na veliki skakalnici. Vsa slovenska javnost je bila uprta v Petra Prevca, ki je veljala za favorita za vnovično medaljo. Srebro je osvojil že na tekmi na srednji napravi.


Peter Prevc je znova prišel do medalje [foto: Sochi2014/Facebook]

Po prvi seriji je vodil Poljak Kamil Stoch, ki je tako kot drugo uvrščeni Noriaki Kasai s 139,0 m postavil rekord skakalnice. Tretje mesto je držal Nemec Severin Freund (138,0 m), ki je zaradi treh metrov daljšega skoka imel kar 5,7 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem – Prevcem (135,0). Poškodovani Robert Kranjec je kot edini Slovenec ostal brez finala. Njegovih 125,5 m pač tokrat ni bilo dovolj za drugi poskus. Tega pa sta si priborila Jernej Damjan (130,5) in Jurij Tepeš (124,5), ki sta v drugo napadala iz 13 oz. 23. mesta.

Veter v hrbet

V finalni seriji je Prevc nastopil v zelo slabih vetrovnih razmerah, z vetrom v hrbet. V danih razmerah je upravičil zaupanje glavnega trenerja Gorana Janusa in s 131,0 m ugnal Freunda ter se razveselil bronaste medalje. “Dobre rezultate nizam že od Bischofshofna naprej. Našel sem dobre skoke in občutke. Medalje je medalja, to šteje na olimpijskih igrah. Vesel sem svojih medalj. Danes sem sicer naredil napaki na odskočnem pomolu, ampak to je šport, jaz sem človek, nisem robot, zato se to dogaja. Zdaj ni časa za obžalovanje, saj se ne da nič več popraviti. Treba se je pripraviti za naprej” je po tekmi dejal Prevc. Povsem na vrhu pa se ni nič spremenilo. Vnocič je slavil Stoch, pri 41 letih pa je prvo olimpijsko posamično medaljo na drugem mestu slavil Kasai.

Damjan je na koncu osvojil 17, Tepeš pa 20. mesto.

V ponedeljek bodo skakalci olimpijske igre zaključili z ekipno tekmo.


Rezultati: Olimpijske igre .: Soči


Leave a Comment