Peter Prevc edini kljuboval Norvežanom

Še drugič v letošnji sezoni je Peter Prevc na tekmah svetovnega pokala zasedel drugo mesto. Po prvi seriji tekme v norveškem Lillehammerju je najstarejši brat iz družine Prevc s skokom 96,5 zasedal drugo mesto, v finalu pa je s skokom 100,5 m resno napadel vodilnega domačina Kennetha Gangnesa (98,0 m; 99,0 m). Slednji je morda bitko dobil sebi v prit tudi na podlagi odločitve njegovega trenerja, da zniža zaletno mesto. Prevc je tako edini kljuboval Norvežanom, saj je najnižjo stopničko zmagovalnega odra zasedel še en Viking, in sicer Johann Andre Forfang (96,5; 99,5).


Peter Prevc se je še drugič letos povzpel na zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na sobotni tekmi še nisem bil povsem spoprijateljen s srednjo skakalnico v Lillehammerju, danes pa je bilo že bolje in sem nastopil dobro. Do zmage mi je zmanjkalo le pol metra. Slavje je bilo blizo. Potrebno je biti potrpežljiv. Iskreno povedano sem vesel, da je bila končno na sporedu normalna tekma. Do sedaj nam je vedno ponagajalo vreme. V svetovnem pokalu je trenutno zelo močna konkurenca, kjer so zelo močni norveški skakalci. Na katerikoli tekmi lahko slavijo zmago. Za prihodnje tekme v Nizhy Tagilu si želim predvsem, da ne bo preveč vetra,″ je dejal Peter Prevc.

Domen Prevc (93,5; 100,0) je bil tokrat 12., Jurij Tepeš (92,0; 90,0) 26., Robert Kranjec (94,0; 83,0) pa je zasedel zadnje 30. mesto ter tako vknjižil prvo letošnjo točko.

Anže Lanišek je imel smolo, saj je s skokom 92,0 m zasedel 31. mesto ter tako za vsega 0,1 točke zgrešil finalno serijo. Anže Semenič pa je bil prekratek v kvalifikacijah.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna z dvema tekmama v ruskem Nizhny Tagilu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Leave a Comment