Peter Prevc in druščina znova na ljubljanski “velikanki”

Ljubitelji smučarskih skokov in navijači naših najboljših skakalcev in skakalk bodo imeli to soboto edino priložnost v letu, da sredi Ljubljane na delu vidijo slovenske junake zadnjih zim: Petra Prevca, Jurija Tepeša, Majo Vtič, Špelo Rogelj in ostale člane in članice skakalnih reprezentanc. Na skakalnicah v Mostecu bo potekala tradicionalna Revija skokov, katere vrhunec bo 3. tekma mešanih parov na največji 60-metrski napravi.


[foto: SSK Ilirija]

Dvoboj spolov, promocija ženskih skokov, skakalni praznik sredi prestolnice. Vse to so imeli v mislih pred dvema letoma vodilni pri ljubljanskem smučarsko skakalnem klubu Ilirija, ko so v Mostecu organizirali sploh prvo tekmo mešanih parov v zgodovini skokov. Tekma s takim formatom je bila zadetek v polno in po lanski ponovitvi je jasno, da ostaja vrhunec v programu celodnevnega dogajanja v Areni Triglav v Mostecu. Od jutranjih ur naprej se bodo na revijalnih tekmah na petih skakalnicah predstavili vsi rodovi večine slovenskih klubov, ob 18h pa se bo začel boj 16-tih mešanih parov, ki se bodo pomerili v tekmi na izpadanje.

Od najboljših bodo manjkali le Robert Kranjec, Matjaž Pungertar in Eva Logar, bo pa v Mostecu zagotovo nastopil slovenski junak minule zime Peter Prevc in poskušal popraviti lanski spodrsljaj. Dobitnik dveh olimpijskih medalj v Sočiju in drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala je lani v Mostecu tekmoval v paru z Uršo Bogataj, v finalu dosegel najdaljšo daljavo dneva, a je pri doskoku podrsal in tako zmago prepustil Katji Požun in Andražu Pograjcu. Zmagovalca zgodovinske premierne izvedbe leta 2012 sta bila Maja Vtič in Tomaž Naglič, ki bosta v soboto prav tako na vrhu zaletišča ljubljanske “velikanke”.

Nov “spopad” spolov nestrpno pričakuje tudi adutka ljubljanskega kluba Špela Rogelj, saj bo sobotna tekma lepa popestritev uvodnega obdobja priprav na novo sezono, ki so v polnem teku. “Čeprav letos dekleta nimamo poletne Velike nagrade, treniramo na polno, za nami je dober mesec skakalnih dni. Posvečamo se izboljšanju tehnike skoka in pomanjkljivostim v kondiciji,” pravi simpatična 19-letna članica SSK Ilirija. “Tekma mešanih parov v Mostecu je nekaj posebnega, nekaj drugačnega in super priložnost za druženje in izmenjavo izkušenj med skakalci in skakalkami. Zato vabljeni vsi navijači v soboto popoldne v Mostec, saj je taka tekma še toliko bolj privlačna za gledalce,“dodaja Špela.

Program dogajanja:

8.00 – tekma dečkov in deklic do 11 let (HS-20 m)
9.30 – tekma dečkov in deklic do 13 let (HS-40 m)
11.30 – tekma dečkov in deklic do 15 let in mladincev (HS-60 m)
15.30 – tekma cicibanov in cicibank do 9 let (HS-10 m)
18.00 – tekma mešanih parov na izpadanje – 16 parov (HS-60 m)
21.00 – razglasitev rezultatov

Leave a Comment