Peter Prevc in Ema Klinec državna prvaka


Zmagovalni oder med člani [foto: SZS]

Na Bloudkovi velikanki v Planici se je pod reflektorji odvijalo državno prvenstvo v smučarskih skokih v absolutni konkurenci. Že po prvi seriji je vodil prvi favorit za zmago Peter Prevc, ki je zmogel 136,0 m. A prednost pred najbližjim zasledovalcem Anžetom Laniškom, ki je v prvo skočil 135,0 m, je bila skromnejša od pričakovanj. Znašala je le 1,8 točke. Zato se je obetala zanimiva finalna serija. V njej je najprej tretje mesto potrdil Domen Prevc (131,0; 132,5), zatem pa sta se ″udarila″ Lanišek in Prevc. Slednji je znova z odličnim skokom dolgim 135,0 m dokazal, da je trenutno premočan za konkurenco. Lanišek je v drugo pristal pri 130,0 m ter tako za Petrom na drugem mestu zaostal za 12,3 točke.

Pri dekletih je do zmage prišla Ema Klinec (121,0; 123,5), ki je vodila že po prvi seriji. Srebno medaljo je osvojila Eva Logar (122,0; 118,5), bronasta pa je bila Maja Vtič (118,5; 123,0).


Najboljši na ekipni tekmi [foto: SZS]

Po posamičnih tekmah se je odvijala še ekipna preizkušnja, kjer se je med seboj pomerilo deset ekip. Daleč najboljši so bili člani SK Triglav (Žiga Jelar, Cene Prevc, Domen Prevc, Peter Prevc), drugo mesto je pripadlo SSK Sam Ihan (Jure Šinkovec, Miha Kveder, Jernej Damjan, Tilen Bartol), tretje pa SK Zagorje (Rok Juvančič, Ernest Prišlič, Miran Zupančič, Andraž Pograjc).


Rezultati: Članice
Rezultati: Člani
Rezultati: Člani – ekipno


Leave a Comment