Peter Prevc športnik Slovenije leta 2016

Najboljši smučarski skakalec pretekle sezone v smučarskih skokih, Peter Prevc, je četrtič zaporedoma postal športnik leta v Sloveniji.


Peter Prevc je športnik Slovenije leta 2016 [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Peter Prevc ima za sabo sanjsko sezono polno rekordov in sezono v kateri je z rekordnim izkupičkom točk osvojil veliki kristalni globus. Najprej je v velikem slogu osvojil novoletno turnejo, ko mu je le smola ponagajala, da ni zmagal na vseh štirih tekmah, nato je na januarskem svetovnem prvenstvu v poletih vse tekmece ugnal še v kraljevski disciplini smučarskih skokov. Po Robertu Kranjcu leta 2012 je Petru tako kot drugemu Slovencu uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka v poletih.

V kazahstanskem Almatiju si je že šest tekem pred koncem sezone zagotovil skupno zmago v seštevku svetovnega pokala, ki jo je z malim kristalnim globusom v poletih le še okronal v domači Planici. 2303 točke, 15 zmag in skupno 22 stopničk v eni sezoni so mejniki, ki bodo verjetno še dolgo časa ostali nedotaknjeni v svetu smučarskih skokov…

Peter je tako zasluženo še četrtič zapored postal športnik Slovenije. Maja Vtič je v ženski kategoriji osvojila četrto mesto, Ana Drev pa je bila deseta.

Leave a Comment