Peter Prevc za las ob zmago

Po sobotnem uspešnem nastopu naših skakalcev na ekipni tekmi, so orli tudi na posamični tekmi v Klingenthalu nastopili odlično. Tekmovanje je na trenutke prekinjal premočan veter, a vendarle to ni izrazito vplivalo na razplet tekme. Do prve posamične zmage v sezoni in tudi v karieri je prišel Daniel Andre Tande. Norvežan je po prvi seriji zaostajal le za našim Petro Prevcem. Njegovih finalnih 140,5 m je bilo preveč tudi za našega super šampiona, ki je na koncu zasedel drugo mesto. Prevc je pristal pri 139,0 m in 138,0 m. ″Z vikendom v Klingenthalu sem zadovoljen, saj v mojih nastopih ni bilo velikih nihanj. Vse skoke sem opravil preko 130 m, kar je dobro. Današnja tekma je bila sorazmerno težka, saj so se vremenske razmere kar nekajkrat spreminjale. V prvi seriji sem naredil res izjemno dober skok, v finalu pa sem morda skok pričel nekoliko prezgodaj. Morda je bil to razlog, da sta mi je na koncu zmanjkalo nekaj metrov za najvišjo stopničko. Sem pa s startom v novo sezono zadovoljen in bom samozavestno nadaljeval sezono. Vedeti pa moramo, da so to šele prve tekme sezone in številni še niso pokazali vsega kar znajo,″ je po tekmi dejal Prevc. Na zmagovalnem odru se jima je pridružil na tretjem mestu domačin Severin Freund (134,0 m; 132,0 m).


Peter Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Domen Prevc odlično na premieri

Do prvih točk v karieri je prišel komaj 16-letni Domen Prevc. S skokoma 127,0 m in 139,5 m je že ob premiernem nastopu med svetovno elito vknjižil uvrstitev med najboljšo deseterico. Na koncu je zasedel odlično osmo mesto. Jurij Tepeš, ki je bil po prvi seriji s 129,0 m 11., je v finalu zmogel 131,5 m ter tekmo končal kot deseti.

Izven dobitnikov točk sta tokrat ostala Anže Lanišek, ki je s 119,5 m na 35. mestu zalas zgrešil prve letošnje točke, ter Nejc Dežman, ki se v zahtevnih razmerah ni znašel in je s 112,0 m vknjižil 48. mesto.

Skakalci se sedaj selijo v finski Kuusamu, kjer bosta tekmi prihodnji teden v petek in soboto. V slovenski ekipi bo najverjetneje prišlo do zamenjave. Namesto najmlajših Domna Prevca in Anžeta Laniška bosta na zahtevni skakalnico odpotovala Jaka Hvala in Anže Semenič.


Rezultati: Svetovni pokal .: Klingenthal


Leave a Comment