Peter Prevc zmagovalec kvalifikacij

V poljski Wisli so se zaključile kvalifikacije za sobotno premierno tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih. V petek skakalce čaka ekipna tekma.

Slovenijo so v kvalifikacijah zastopali Rok Justin, Matjaž Pungertar, Nejc Dežman, Tomaž Naglič, Jurij Tepeš, ter Robert Kranjec in Peter Prevc, ki sta bila na tekmo že uvrščena. Na tekmo so se uvrstili vsi razen Roka Justina.

http://smucka.com/foto/slo/prevc_p39/title_b1.jpg
Peter Prevc je blestel v kvalifikacijah [foto: GEPA]

Kvalifikacije je prepričljivo dobil Peter Prevc (134,5 m), ki je z daljavo dneva in odličnimi ocenami prehitel drugouvrščenega Norvežana Andersaa Fannemela (129,5) in tretjeuvrščenega Poljaka Piotra Zylo (126,0). Najslabši rezultat med tistimi, ki so že bili uvrščeni na tekmo, je napravil domači zvezdnik Kamil Stoch (114,5).

Drugi najboljši Slovenec je bil Matjaž Pungertar (125,0), ki je pristal na 20. mestu, Tomaž Naglič (126,5) je bil 22., Nejc Dežman (123,5) 32., Robert Kranjec (117,0) 41., Jurij Tepeš (123,0) 46. in Rok Justin (113,5 m), ki se na sobotno tekmo ni uvrstil, 52.

Slovenijo bodo na jutrišnji ekipni tekmi zastopali Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Matjaž Pungertar in Peter Prevc. Slovenija bo nastopila kot osma med desetimi reprezentancami.

Rezultati kvalifikacij (po novih pravilih FIS) bodo po novem šteli kot prva serija na tekmi.


Rezultati


Startne številke: Startne številke za sobotno tekmo v Wisli
Rezultati: Rezultati kvalifikacij


Leave a Comment