Peterica slovenskih nastopov v Soeldnu

Ta konec tedna bodo na ledeniku Rettenbach v Avstriji slovenske barve branile tri smučarke in dva smučarja. Ekipo bo vodila Tina Maze, lanskoletna druga smučarka sveta, na sobotni veleslalomski tekmi pa se ji bosta pridružili še Ana Drev in Ana Bucik. Slednja je bila v ekipo izbrana po uspešnih kvalifikacijskih treningih B ekipe na Moeltallu.


Tina Maze [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ilka Štuhec bo izpustila Soelden

Pred dnevi je bilo rečeno, da bo na tekmi nastopila tudi Ilka Štuhec, a se je po pogovoru s trenerjema Andrejem Možino in Denisom Šteharnikom odločila, da bo nadaljevala s treningi hitrih disciplin v Pitztalu, kjer so pogoji za priprave odlični ter bo tako izpustila uvodno tekmo svetovnega pokala. Na nedeljski tekmi za moške bosta nastopila Janez Jazbec in Žan Kranjec.

Teren že spoznali

Ekipa smučark in smučarjev je imela v soboto možnost spoznati teren v Soeldnu, kjer je opravila pet voženj in tako uspešno preizkusila progo. Ženska ekipa pod vodstvom Šteharnika trenutno trenira v Hintertuxu, medtem ko se bosta Jazbec in Kranjec v sredo iz Moeltalla preselila v Soelden. Naša šampionka Tina Maze se na veliki start v sezono pripravlja v Pitztalu.

Leave a Comment