Peto mesto za Mazejevo, enajsto za Ferkovo

Cortina d’Ampezzo je bila še četrtič zapored prizorišče tekme svetovnega pokala za ženske. Smučarke so se tako kot v četrtek pomerile na superveleslalomu, ki pa je danes potekal ob boljših pogojih. Na startu je bilo 55 tekmovalk in dve Slovenki – Tina Maze, ki je včeraj na smuku prišla do prve zmage v sezoni, in Maruša Ferk.

Pred nastopom naše šampionke je prvo mesto nekoliko presenetljivo zasedala Italijanka Verena Stufer, ki je progo Olympia delle Tofane presmučala s časom 1:28.49. Mazejeva je svojo nalogo opravila zelo dobro, a nekaj daljših poti okoli vrat ji je na polovici proge prineslo pol sekunde zaostanka za Italijanko. Nadaljevanje je bilo nato odlično, v cilj pa je prišla s samo štirimi stotinkami zaostanka in tako zasedla drugo mesto.


Mazejeva je na progi, ki jo je postavil njen trener Mauro Pini, naredila nekaj napak [foto: GEPA]

Tekmice pa so se nato odrezale še bolje. Tina Weirather iz Liechtensteina je ugnala Stuferjevo in nato v vodstvu spremljala Nemko Mario Hoefl-Riesch, ki je z nemalo napakami prišla na drugo mesto. Na vrhu proge pa je bila še Švicarka Lara Gut. Ta je z najboljšo vožnjo dneva prehitela Weiratherjevo za 12 stotink sekunde in se tako veselila nove zmage.

Maruša Ferk, ki je na treh tekmah v Cortini trikrat osvojila točke, je najboljši nastop prihranila za zadnji dan. Na polovici proge je imela 23. čas oziroma je za Gutovo zaostajala 91 stotink, z 1.49 sekunde zaostanka na zadnjem vmesnem merjenju pa je bila 17. Tako kot v preteklih dneh je s spodnjim delom opravila izjemno in celo nadoknadila dve stotinki. V cilj je prišla kot 11. in na tem mestu ostala vse do konca tekme.

Mazejeva je s končnim petim mestom prišla do najboljše superveleslalomske uvrstitve v sezoni, Ferkova pa je prišla do najboljše uvrstitve v letošnji sezoni oziroma celo do najboljšega superveleslalomskega rezultata v karieri. “Prvi superveleslalom je bil bolj šprinterski, danes pa si se moral bolj zbrati in pametno odpeljati vse odseke. Ko sem dobila zadnjo informacijo na start smo spodaj spremenili linijo, tako da sem šla čisto na vrata in očitno sem zato imela tak čas. Zgleda, da prihajam nazaj. Dobro se počutim na smučeh in ni važno ali je proga odprta ali zaprta, tako da sem zelo zadovoljna,” je po tekmi povedala Ferkova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment