Peto mesto za naše orle v Kuopiu

Finski Kuopio je gostil peto ekipno tekmo sezone svetovnega pokala. Preizkušnja, ki je nadomestila odpovedano, ki je bila prvotno na sporedu minulo soboto v Lahtiju, se je začela ob 17.15, kmalu po koncu kvalifikacij za jutrišnjo posamično tekmo, na kateri bo nastopila šesterica slovenskih orlov.

Prvo serijo so z odličnimi skoki dobili predstavniki Norveške, ki so zbrali 516,1 točke, sledili pa so jim Nemci z 485,8. Naši orli, predvsem Peter Prevc in Robert Kranjec, ki sta pristala pri 133,5 oziroma pri 131,5 metra so se odrezali zelo dobro. 119 metrov Jake Hvale in 106 metrov Jurija Tepeša je našo ekipo popeljalo na tretje mesto s 465,9 zbrane točke.


Robert Kranjec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Jurij je v drugo prikazal precej boljši skok in pristal pri 119,5 metra, v zahtevnih pogojih pa se je dobro znašel tudi Robert in dosegel dolžino 120,5 metra. Jaka je prikazal krajši skok kot v prvo, t.j. 110 metrov, kar je pomenilo, da je Slovenija pred nastopom zadnjih osmih skakalcev zasedala peto mesto.

Peter se je ponovno izkazal in pristal pri 129,5 metra, kar pa naših fantov na koncu ni popeljalo na stopničke. Zasedli so namreč peto mesto (930,1 t), na tretjega so se prebili Japonci (935,4 t), Nemci (1002,8 t) in Norvežani (1057,2 t) pa so brez težav ostali na drugem oziroma na prvem.

V bistvu smo skakali spremenljivo. Razlike so bile zelo majhne, borba pa je bila do konca, med Japonci, Avstrijci in nami. To da smo peti je nekako realno, priložnost pa je bila,″ je po preizkušnji dejal glavni trener Goran Janus, na vprašanje ali lahko glede na današnje skoke naših fantov napovemo rezultate za jutri pa je odgovoril: ″Težko, kajti če pogledamo, so vsi pokazali neke določene skoke, jutri pa je nova tekma in nov dan ter gremo dalje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuopio


Leave a Comment