Petra za začetek pred Kowalczykovo


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik]

Prvi sprint sezone v prosti tehniki za točke pokala FIS je v finskem Muoniu dobila Američanka Kikkan Randall pred Petro Majdič in Justyno Kowalczyk. Petra je bila sicer najhitrejša v kvalifikacijah. Pri fantih je slavil Estonec Timo Simonlantser.

V kvalifikacijah na kilometrski razdalji na Finskem je Majdičeva kasnejšo zmagovalko, Randallovo, ugnala za sekundo, tretja pa je bila Arianna Follis iz Italije, s še sekundo in pol slabšim časom. Tudi v velikem finalu se je bil boj med temi tekmovalkami, na koncu pa je slavila 28-letna Američanka pred našo šampionko in Poljakinjo Kowalczykovo. Follisova je bila v konkurenci kar 118 tekmovalk četrta, peta pa najboljša domačinka, Pirjo Muranen.

V konkurenci fantov je nastopilo neverjetnih 191 tekmovalcev, med katerimi je bil najboljši 24-letni Estonec Simonlatser pred Kazahstancom Alexeyem Poltoraninom in rojakom Peetrom Kummelom. Najhitrejši iz kvalifikacij, Martin Jaks iz Češke, je bil četrti.

V Muoniu bo jutri na sporedu tek na 5 km v klasični tehniki za dekleta in tek na 10 km v klasični tehniki za fante, v nedeljo pa še enake razdalje v prosti tehniki.


Rezultati, dekleta sprint prosto:
1. Kikkan Randall (ZDA)
2. Petra Majdič (Slo)
3. Justyna Kowalczyk (Pol)
4. Arianna Follis (Ita)
5. Pirjo Muranen (Fin)
6. Magda Genuin (Ita)

Rezultati, fantje sprint prosto
1. Timo Simonlatser (Est)
2. Alexey Poltoranin (Kaz)
3. Peeter Kummel (Est)
4. Martin Jaks (Češ)
5. Alexey Moriakov (Rus)
6. Josef Wenzl (Nem)


Rezultati: FIS tekme (m)

Rezultati: FIS tekme (ž)


Leave a Comment