Pintar in Šmejic na Švedskem med petnajst

Na Švedskem v Funaesdalnu se nadaljuje svetovni pokal za telemark smučarje. Na današnjem sprintu se je zmage veselil Tobbias Mueller iz Nemčije, drugi je bil Švicar Bastien Dayer, tretji pa Antoine Bouvier iz Francije.

Izmed trojice slovenskih predstavnikov se je najbolje odrezal Luka Pintar, ki je končal na dvanajstem mestu. Po slabšem prvem teku in zelo dobrem drugem mu je le nekaj stotink zmanjkalo za uvrstitev med deseterico. “Po slabši prvi vožnji sem v drugi pokazal tisto kar znam. Glede na slabo izhodišče iz prvega teka sem na koncu kar zadovoljen,” je po nastopu dejal Luka.


Luka Pintar [foto: SZS]

Po daljši odsotnosti s tekem svetovnega pokala zaradi poškodbe pa je dobro nastopil mladi Rok Šmejic in s štirinajstim mestom prišel do nove vrhunske uvrstitve. “Z nastopom sem zelo zadovoljen. Kljub napaki v drugi vožnji sem z dobrimi občutki končal današnjo tekmo,” je dejal sedemnajst letni Rok, ki ga v prihodnjih dneh čaka tudi mladinsko svetovno prvenstvo.

Sašo Aleš je tekmo končal na 19. mestu. “Z rezultatom ne morem biti zadovoljen kajti v drugi vožnji sem dobil preveč kazenskih sekund pribitka za vidnejšo uvrstitev,” je po nastopu povedal Sašo.

Jutri bo na sporedu paralelni sprint. Kvalifikacije so se končale pozno popoldne, najhitrejši je bil Bastien Dayer. Luka Pintar je nastopil dobro in končal na devetem mestu. Dobro je nastopil tudi Sašo Aleš s trinajstim mestom, medtem ko je Rok Šmejic končal na devetnajstem mestu.

Leave a Comment