Planica bo gostila nordijsko SP 2023!

Po več kot sedmih letih prizadevanj in treh zaporednih neuspešnih poskusih za organizacijo FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju je Planici vendarle uspelo! Pot je bila dolga, polna optimističnih pričakovanj, pa tudi velikih razočaranj.


Planica bo gostila svetovno prvenstvo leta 2013 [foto: SZS]

Dolina pod Poncami in z njo celotna Slovenija, se bo končno postavila ob bok tistim, ki so imeli čast organizirati enega izmed največjih tekmovanj v zimskih športih. Planica bo leta 2023 gostila tekmovalke in tekmovalce v teku na smučeh, nordijski kombinaciji in smučarskih skokih, z njimi pa seveda tudi na deset tisoče navijačev, ljubiteljev teh športov in zvestih podpornikov, ki so ves čas verjeli, da bo Planica dosegla želeni cilj.

Za svetovno prvenstvo sta se borila dva kandidata, poleg našega prizorišča še norveški Trondheim, ki se je za organizacijo potegoval že leta 2016. Čeprav je bila kandidatura kolegov iz Norveške prav tako izjemna, so prednosti Planice vseeno odtehtale in prepričale predsedstvo Mednarodne smučarske zveze. Planica je prejela devet, Trondheim pa šest glasov.

Leave a Comment