Planici zelena luč


Jelko Gros in Sepp Gratzer ob snežni kontroli [foto: Matevž Peršin]

V Planici je danes predstavnik Mednarodne smučarske zveze (FIS) Sepp Gratzer opravil snežno kontrolo na letalnici Bratov Gorišek. Razmere v Planici je ocenil kot zelo dobre in prižgal zeleno luč za FIS Svetovno prvenstvo v poletih, ki bo od 19.-22.3.2020 v dolini pod Poncami. Tako priprave tečejo po ustaljenem načrtu naprej. Situacija v Sloveniji v zvezi s korona virusom je med tem nespremenjena, saj nimamo potrjenega primera okužbe.

Vse poteka po načrtih

Objavljamo tudi sporočilo za javnost, ki ga je v imenu organizatorjev pripravil Tomi Trbovc.
Ker se v javnosti pojavljajo različna ugibanja in vprašanja v zvezi z organizacijo SP v poletih, ki bo od 19.-22. marca v Planici, vas obveščam, da boste z moje strani vsak dan dobili uradno informacijo o poteku priprav in morebitnih novih dogodkih. Vse ostale informacije, ki krožijo niso verodostojne in ne odražajo stanja, ki je v tem trenutku naravnano k izvajanju vseh aktivnosti na področju organizacije tega velikega dogodka.

Kot smo že večkrat poudarili priprave tečejo nemoteno in brez posebnosti. Med tem tečejo tudi priprave na preventivne ukrepe za obiskovalce. Prav tako smo v stalni zvezi z vsemi organi v Republiki Sloveniji. V stalnem stiku smo tudi z vodstvom Mednarodne smučarske zveze in spremljamo razvoj dogodkov v Evropi. V Planici smo že začeli s postavljanjem tribun za obiskovalce. V naslednjih dneh pričakujemo tudi nekaj centimetrov novega snega, kar bo kuliso v dolini pod Poncami naredilo spet izjemno.

Leave a Comment