Po dekletih mladinski prvaki tudi skakalci


Ernest Prislič, Cene Prevc, Jaka Hvala in Anže Semenil [foto: liberec2012.cz]

Češki Liberec je danes na mladinskem svetovnem prvenstvu postal povsem slovenski. Po osvojeni zlati medalji deklet na ekipni tekmi so enak uspeh uprizorili še fantje. Anže Semenič (97,5 m; 98,5 m), Ernest Prislič (95,5; 100,5), Cene Prevc (101,5; 102,5) in Jaka Hvala (101,0; 107,0) so bili tokrat enostavno premočni. Naši orli so vodili že po prvi seriji, v finalu pa prednost suvereno obranili. Piko na i pa je v zadnji seriji postavil še Hvala, ki je poletel kar 107,0 metrov. “Današnja ekipna tekma je bila zelo zanimiva. Vsekakor je zelo lep občutek osvojiti zlato medaljo. Srečni smo. Vsak izmed nas je naredil svoje delo,” je po tekmi menil Hvala.


Veselje naših mladincev [foto: liberec2012.cz]

Z današnjim rezultatom smo izjemno zadovoljni. Izpolnili smo tihe ali pa tudi glasne cilje. Tekma je bila poštena za vse, veter je bil konstanten, tako da so imeli skakalci znotraj skupin enakovredne pogoje. Skakalcem je dodaten motiv predstavljal, da so trije fantje slabše skočili na posamični tekmi. Že zjutraj je bilo prisotno pravo razpoloženje. Bili so sproščeni, samozavestni in osredotočeni na nalogo. Vsem je uspelo narediti dobre skoke, tehnično dovršene,” je zmago naših fantov komentiral glavni trener, ki je spremljal naše tekmovalce na Češkem, Gorazd Bertoncelj ter obrazložil tudi vzrok za prestavitev tekmovanja za skoraj dve uri pred prvotno načrtanim začetkom: “Napovedano je bilo slabo vreme – sneženje in močnejši veter. Odločitev žirije se je izkazala za pravilno, saj je bila tekma poštena z enakovrednimi pogoji.


Veselja ni in ni bilo konec [foto: liberec2012.cz]

Slovencem so se najbolj približali Poljaki (Bartlomiej Klusek, Krzysztof Biegun, Aleksander Zniszczol, Klemens Muranka), tretji pa so bili Nemci (Karl Geiger, Michael Dreher, Tobias Loeffler, Andreas Wellinger).


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Liberec
Izjava: Gorazd Bertoncelj (.mp3)Jaka Hvala [foto: liberec2012.cz]


[foto: liberec2012.cz]

Leave a Comment