Podeljene prve točke pokala Cockte, v Žireh še točke FIS Ladies Cupa


Barbara Klinec [foto: Klemen Zibelnik]

V Kranju in v Žireh so danes tamkajšnji organizatorji izpeljali prve tekme za pokal Cockta v tej zimi. V Žireh so se dekleta pomerila tudi na mednarodni tekmi za točke FIS Ladies Cupa. Slavje Eme Klinec in Nemke Veronike Zobel.

V Kranju so se za točke merili v mladinskih in članskih kategorijah. Pri slednjih je med fanti v konkurenci štirih skakalcev slavil Luka Brnot (SSK Costella Ilirija). Bolj razgibana konkurenca je bila pri mladinskih kategorijah. Do 20 let je zmago na domači skakalnici pobral Nejc Dežman pred Žigom Tomazinom iz Tržiča in Andražem Pograjcem (SSK Costella Ilirija). Do 18 let je slavil Jaka Hvala (SSK Ponikve) pred Rokom Justinom (SSD Stol) in Anžetom Semeničem (NSK Tržič-Trifix). Do 16 let je bil najboljši najmlajši – Anže Lanišek (SSK Mengeš) pred Tržičanom Aljažem Žepičem in Urhom Krajnčanom iz Velenja.

V Žireh so tekmovali v kategorijah do 14 in 15 let. Pri starejših gre vedno bolj po stopinjah starejšega brata Cene Prevc, ki je pometel s konkurenti in drugega Andraža Modica iz Logatca ugnal za skoraj 30 točk. Tretji je bil Tržičan Luka Pintarič. Do 14 let dvojna zmaga SSK Costelle Ilirije. Zmagal je Matija Štemberger pred Tilnom Bartolom, tretji pa je bil Urban Šeme iz Račne. V konkurenci treh deklet je slavila domačinka Ema Klinec pred Julijo Sršen (SK Zagorje) in Agato Stare (SSK Bohinj).

V Žireh pa je danes potekalo tudi novo tekmovanje za dekleta, ki je zaživelo poleti in je nekakšna različica alpskega pokala, ki ga poznamo med fanti. V kategoriji do 15 let je zmago pobrala Ema Klinec pred Nemko Katharino Althaus in Rusinjo Alexandro Kustovo. Tik pod oder za zmagovalke sta se uvrstili preostali naši skakalki, Julija Sršen in Agata Stare. Do 18 let se zmage veseli Nemka Veronika Zobel pred rojakinjama Saro Pöppel in Lucienne Höppner. Barbara Klinec je osvojila četrto mesto.


Rezultati: Člani
Rezultati: Mladinci do 20 let
Rezultati: Mladinci do 18 let
Rezultati: Mladinci do 16 let
Rezultati: Dečki do 15 let
Rezultati: Deklice do 15 let
Rezultati: Dečki do 14 let


Rezultati: FIS Ladies Cup – deklice do 15 let
Rezultati: FIS Ladies Cup – deklice do 18 let


Leave a Comment