Podpis aneksa med OKS in SZS


[foto: GEPA]

V Ljubljani sta danes Olimpijski komite Slovenije (OKS) – združenje športnih zvez in Smučarska zveza Slovenije (SZS) podpisala aneks k pogodbi o sodelovanju pri projektu zimskih Mladinskih olimpijskih iger, ki bodo od 13.- 22. januarja 2012 v avstrijskem Innsbrucku.

Na dogodku so se predstavili tudi mladi slovenski športniki in športnice – kandidati za nastop na mladinskih olimpijskih igrah. Nastop na MOI Innsbruck 2012 si obetamo v 10-ih športnih panogah s predvidoma 20 športniki, trenutno pa ima Slovenija pravico do nastopa v 6-ih. Mladi slovenski športniki in športnice bodo tekmovali najmanj v alpskem smučanju, smučarskih tekih, smučarskih skokih, v nordijski kombinaciji biatlonu in deskanju.

Kvalifikacijsko obdobje in boj za uvrstitev v mladinsko olimpijsko delegacijo bo odprt do decembra 2011, do takrat pa si bomo vsi skupaj prizadevali za čim boljše pogoje za pripravo in kvalificiranje na MOI.

Poleg športnih ciljev se v tem projektu Olimpijski komite Slovenije naslanja tudi na kulturno-izobraževalne, s katerimi želimo razširiti znanja in obzorja športnika.

Leave a Comment