Pograjc do prve zmage in vodstva v celinskem pokalu

Po prvi seriji tekme celinskega pokala v nemškem Brotterodu ni kazalo na slovensko zmago, saj je Andraž Pograjc kot najboljši Slovenec zasedal tretje mesto. Pred njim sta bila dva Norvežana Atle Pedersen Roensen in Ole Marius Ingvaldsen. V finalni seriji sta Vikinga podlegla pritisku, na drugi strani pa je Pograjc nastopil odlično in se razveselil prva zmage v karieri v tem rangu tekmovanja. Drugo mesto je pripadlo Roensnu, tretje pa Ingvaldsenu.


Andraž Pograjc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vesel sem, da sem lahko slavil v Brotterodu ob lepem vremenu in odlični publiki. Dobri pogoji so bili temelj za mojo zmago. Veter ves čas ni bil dober, vendar sem naredil najboljše. Želim se zahvaliti organizatorjem za dobro delo, saj je to najboljše tekmovanje v celinskem pokalu. Veselim se že tekmovanja prihodnje leto,” je po tekmi dejal Pograjc, ki se je tako osem tekem pred koncem sezone prevzel tudi v vodstvo v celinskem pokalu. Za vratnik mu z zaostankom 17 točk diha Anže Semenič, danes četrti.

Točke so izmed slovenskih skakalcev osvojili še Matic Benedik na osmem, Nejc Dežman na enajstem, Rok Justin na 16. in Matic Kramaršič na 17. mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: Brotterode :. Uradni rezultati


Leave a Comment