Pokal Žiri Emi Klinec in Maticu Benediku


Najboljša dekleta [foto: Judita Oblak]

V petek je SSK Alpina v nordijskem centru v Žireh pripravila tekmovanje za “Pokal Žiri, kjer so nastopili tudi nekateri najboljši slovenski skakalci in skakalke, na čelu z zmagovalko tekme poletne velike nagrade Emo Klinec. “Za nami je lepa večerna tekma v smučarskih skokih v družbi odličnih tekmovalcev in tekmovalk, pridnih organizatorjev, zanimivega moderatorja in številnih gledalcev,” je po tekmi dejala Judita Oblak, predsednica SSK Alpina.


Najboljša fantje [foto: Judita Oblak]

Pri članicah je suvereno zmago s skokoma 62,0 m in 62,5 m slavila domačinka Ema Klinec. Na drugo mesto se je uvrstila Anja Javoršek (53,5: 55,0), tretja pa je bila Nika Križnar (53,0; 52,0). Med člani je zmaga prav tako ostala v domačem klubu po zaslugi Matica Benedika (62,0; 63,5). Sledil mu je pomočnik trenerja v ženski reprezentanci Primož Peterka (62,5; 61,5), na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Rok Zima (62,0; 59,5). Nagrade najboljšim je podeljeval Tomaž Naglič.


Skupinska slika fantov [foto: Judita Oblak]

Pestro pa ni bilo le na skakalnici, saj so se najmlajši lahko kratkočasili z nogometom, najbolj pogumni pa so odšli tudi na nočno kopanje. “Vsi tekmovalci so na koncu prejeli nagrade naših sponzorjev. Videli smo veliko lepih skokov tudi takih krepko preko 60 m. Zadnja serija pod žarometi je bila prava ‘poslastica’,” je še dejala Oblakova ter vse povabila na tekmovanja v okviru Pokala Cockta, ki bodo za kategorije do 12 in 13 let v skokih in nordijski kombinaciji že 14. septembra.


Rezultati: Pokal Žiri .: Članice
Rezultati: Pokal Žiri .: ČlaniNordijski center Žiri [foto: Judita Oblak]

Leave a Comment