Pokal Žirov Tomažu Naglič in Urši Bogataj


Najboljši fantje [foto: Judita Oblak]

Pretekli petek je SSK Alpina v nordijskem centru v Žireh pripravila tekmovanje za “Pokal Žiri”, kjer so nastopili tudi nekateri najboljši slovenski skakalci in skakalke. Vreme je tekmovalcem prizaneslo, saj je imel dež svojo priložnost pred začetkom tekme. V finalni seriji so bile nad skakalnico že zvezde, še prej pa se je poslovilo sonce z zadnjimi žarki.


Najboljša dekleta [foto: Judita Oblak]

Pri članicah je suvereno zmago s skokoma 61,5 m in 61,0 m slavila Urša Bogataj. Na drugo mesto se je uvrstila Špela Rogelj (61,0: 57,5), tretja pa je bila Nika Križnar (55,0; 59,5). Med člani je zmaga ostala v domačem klubu po zaslugi Tomaža Nagliča (62,5; 61,5). Sledil mu Rožle Žagar (61,0; 61,0), na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil nordijski kombinatorec Marjan Jelenko (61,0; 59,0).


Skakalni center v Žireh [foto: Judita Oblak]

Gledalci so uživali ob lepih skokih, finalna serija pod žarometi je bila pika na i. Palačinke članov podjetniškega krožka so šle za med. Nagrade najboljšim je podelil Župan občine Žiri Mag. Janez Žakelj, med navijači pa smo bili veseli tudi Eme Klinec,” je po tekmi dejala Judita Oblak, predsednica SSK Alpina.


Rezultati: Pokal Žirov .: Članice
Rezultati: Pokal Žirov .: Člani


Leave a Comment