Pokljuka odšteva, v četrtek gre zares

Tekme svetovnega pokala na Pokljuki so vedno bližje in prvi tekmovalci, med njimi tudi slovenski biatlonci, so v ponedeljek že preverili smučino in vsi so bili s pripravo prog zelo zadovoljni. Z opravljenim delom pa so zadovoljni tudi organizatorji, ki tokrat niso imeli težav zaradi pomanjkanja snega, sive lase jim je delala previsoka snežna odeja.


Na Pokljuki je vse pripravljeno za tekme svetovnega pokala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Več kot dva metra snega

Ko smo se že bali, da bi tekme v marcu lahko trpele zaradi pomanjkanja snega, imamo sedaj snega preveč. S stadionskega dela in vseh funkcionalnih površin okoli njega ga je bilo zato večji del treba odstraniti, da smo sploh lahko postavili mobilno infrastrukturo, ki je potrebna za izvedbo takšnega tekmovanja. Večina tega dela je opravljenega, pa tudi napoved za prihodnje dni ne predvideva obilnejših padavin,” je o težavah z obilno snežno odejo, več kot dva metra snega je konec januarja zapadlo na Pokljuki, povedal direktor organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič.

Na Pokljuko so v začetku tedna prišli tudi predstavniki Mednarodne biatlonske zveze, ki so po prvih pregledih prizorišča s pripravami na tekme zadovoljni. “Po prvem ogledu so z videnim več kot zadovoljni, tudi sami pa so presenečeni nad obilico snega, ki še vedno ustvarja pravo zimsko kuliso,” pa je prve vtise predstavnikov IBU-ja strnil direktor organizacijskega odbora.


Na Pokljuki je vse pripravljeno za tekme svetovnega pokala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Potrebni bodo manjši popravki

Biatlonke in biatlonce v tem tednu čakajo trije tekmovalni dnevi in skupno kar šest preizkušenj na idilični Pokljuki. “V ponedeljek smo imeli prvi sestanek s predstavniki IBU-ja in poročali o narejenem. Naslednji dan so si že ogledali proge, stadion in strelišče, z videnim pa so bili zelo zadovoljni. Seveda nas v teh dneh čaka še nekaj manjših popravkov, vendar pa so pomanjkljivosti za te dni normalne,” je na novinarski konferenci strnil dogajanje zadnjih dni vodja tekmovanja Matej Kordež, ki poleg marljivih delavcev skrbi, da bo proga enako kvalitetna za vseh 255 tekmovalcev iz 32 držav.

Ogromna količina snega je organizatorjem tokrat povzročila kar nekaj sivih las, botrovala pa tudi nekaj kozmetičnim spremembam na progi: “Proge so pripravljene kot vsako leto, potekajo po isti trasi, vendar z razliko, da tokrat potekajo kakšen meter višje, se je še pošalil Kordež in med oddaljenim, pa vendar dobro slišnim pokanjem pušk na strelišču dodal, da so prvi vtisi tekmovalcev zelo pozitivni: Ni bilo nobenih pripomb, vsi so bili zadovoljni. Imamo nekaj manjših težav pri odhodu s strelišča, vendar bomo to do tekme rešili.

Leave a Comment