Poletna sezona na Krvavcu pred vrati

Letošnjo poletno sezono so na Krvavcu nameravali odpreti to soboto (12. marca), vendar je zaradi napovedi izredno slabega vremena prestavljena na prihodnji konec tedna (sobota, 19. maja). “Lani postavljen Poletni park Krvavec smo za letošnjo sezono vsebinsko še obogatili,” so sporočili iz RTC Krvavec.

Poletni park Krvavec ponuja ljudem zdravih misli in nazorov možnosti igre, aktivnega preživljanja prostega časa in zabave na prostem. Poletni park aktivnih zabavnih doživetij je namenjen družinam z otroki, mladim in individualnim rekreativcem.

Plezalno pustolovskemu parku, plezalnemu stolpu, trampolinom, slackline poligonu, gorskim skirojem in tubam smo v letošnji sezoni dodali novih atraktivnih 15 gorskih kartov, frizbi golf in lokostrelstvo smo postavili k novi Info točki parka ob spodnji postaji 4-sedežnice. Največja novost letošnjega Poletnega parka na Krvavcu je Scott kolesarski park, kjer obiskovalci Poletnega parka Scottova kolesa Voltage testirajo in uporabljajo brezplačno. Na voljo so tudi otroška Scott kolesa in povsem nov otroški testni kolesarski spust,” so v sporočilu za javnost zapisali pri RTC Krvavec.


Krvavec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Z eno vstopnico do vseh aktivnosti

Vstopnica Poletni park omogoča uporabo vseh produktov znotraj Poletnega parka, enkratni dostop in sestop s kabinsko žičnico in, v času obratovanja Poletnega parka, neomejeno število voženj s 4-sedežnico Tiha dolina, brez dodatnih doplačil. S sezonsko karto si zagotovite pustolovsko zabavo skozi vso poletno sezono na vseh štirih lokacijah (Pustolovski park Bled, Pustolovski park Postojna, Čepa (Avstrija), Poletni park Krvavec).

Pot zgodovine
Poučna pot zgodovine vodi po sledeh zgodovine Krvavca in zajema največje zgodovinske in turistične znamenitosti območja Krvavca (Plečnikovo kapelo Marije Snežne iz l. 1929, razvoj žičničarstva, arheološko najdišče s sledmi življenja iz 8. do 10. stoletja, številna zdravilna zelišča, pašništvo). Tudi zaradi prijetnega vzdušja, okusne domače hrane, prijazne postrežbe in številnih zabav je sprehod po Poti zgodovine pravo zadovoljstvo.

Premierne jezikovne počitnice za otroke

Vse otroke od 7-15 leta vabijo na nepozabne jezikovne počitnice, ki jih na Krvavcu organizirata Športno društvo Sonček in Jack sport. V družbi sovrstnikov se bodo otroci na zabaven in izviren način učili angleškega jezika, popoldnevi in večeri so rezervirani za družabne aktivnosti (pašništvo in molža krav, taborniške veščine, plavanje, Poletni park Krvavec, družabne igre…). Udeleženci bodo v varnih rokah izkušenih učiteljev angleškega jezika in inštruktorjev.

Termini jezikovnih počitnic (začetek: nedelja ob 17h; zaključek: petek ob 17h):
– 1. Termin: 1.–6. 7. 2012
– 2. Termin: 8.–13. 7. 2012
– 3. Tremin: 19.–24. 8. 2012
– 4. Termin: 26.–31. 8. 2012
Priporočena starost otrok: 7–15 let
Nastanitev: Hotel Raj – Krvavec: polni penzion in malica vključena (5 obrokov na dan)
Program:
– 20 ur učenje angleškega jezika
– popoldanske aktivnosti: pohodništvo in pašništvo, taborniške igre, plavanje (obisk Vodnega mesta Atlantis), obisk Poletnega parka, družabni večeri…

Urnik obratovanja Poletje 2012

Kabinska žičnica v poletni sezoni obratuje vse dni, v predsezoni (do 22.6.) med tednom od 7. do 14. ure, ob koncih tedna od 8. do 18. ure. V glavni sezoni in času odprtja Poletnega parka (čet-ned) kabinska žičnica obratuje od 8. do 18. ure, sicer od 7. do 17. ure.

Poletni park Krvavec je v predsezoni (do 22.6.) odprt ob koncih tedna od 10. do 17.30 ure, v glavni sezoni od četrtka do nedelje. Za vnaprej najavljene organizirane skupine Poletni park in kabinska žičnica obratuje tudi izven objavljenega urnika obratovanja.

Akcija pobiranja kamenja

Ob začetku poletne turistične sezone na Krvavcu že vrsto let opravljajo dobro delo. Na Krvavških pašnikih se namreč vsako leto prepase približno 350 glav živine. Da kravam med zobmi ne bi preveč škripalo, pašnike očistijo kamenja.

Letošnja akcija pobiranja kamenja bo v soboto, 26.5., s pričetkom ob 8. uri. “Vse udeležence naprošamo za prihod na spodnjo postajo kabinske žičnice približno 15 minut prej, ustrezno športno oblečeni in obuti. Po končani akciji pobiranja kamenja sledi pogostitev s toplim obrokom in pijačo v Brunarici Sonček. Lepo vabljeni!” so sporočili organizatorji.

Leave a Comment