Popoln zaključek sezone – dvojna slovenska zmaga


Po zaslugi Petra Prevca in Roberta Kranjca je Slovenija slavila dvojno zmago [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Zadnjo, 41. tekmo svetovnega pokala v tej sezoni je v Planici spremljalo kar 33.000 gledalcev, skupaj v štirih dneh pa neverjetnih 110.000 gledalcev. Ljubitelji smučarskih poletov so znova prišli na svoj račun, poleg prekrasne spomladanske kulise so svoje dodali še skakalci. Na koncu se je neverjetne 15. zmage na 29. posamični tekmi sezone veselil Peter Prevc, ki je sezono zaključil z 241,5 metri in 435 točkami. ″Zadovoljstvo in olajšanje. Sezone je zdaj konec. Razpletla se je vrhunsko, odlično, nepredstavljivo! Na tako sezono mislim, da sploh nihče ne upa pomisliti, ker je skoraj neponovljiva. V primerjavi s prejšnjimi sezonami je bila psihično veliko bolj naporna. Zraven teh uspehov pride veliko drugih obveznosti, a to je seveda dobro. Zdaj bo dobro, ko je konec. Pričakoval sem, da je globus težji, zato sem ga dvignil z lahkoto, je pa tudi lažji kot zlati orel,″ je dejal letošnji najboljši skakalec zime.

Drugi je bil njegov reprezentančni kolega Robert Kranjec, ki je zbral 420,4 točk, tretji pa Norvežan Johann Andre Forfang, ki je z 245 metri poskrbel za daljavo dneva in tudi osebni rekord. 

Drugega, kot zadovoljen ne morem biti. Planica je bila res super, sami odlični rezultati, od prvega do drugega in tretjega mesta. Zadovoljen sem, hkrati pa tudi vesel, da je sezone konec,″ si je oddahnil Kranjec.


Peter Prevc je vknjižil 15. zmago v sezoni [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po koncu tekme je sledilo še veliko slavje ob dvigu velikega in malega kristalnega globusa, ki ju je prejel Peter Prevc. V pokalu narodov so zanesljivo zmagali Norvežani, podeljena pa so bila tudi priznanja za najboljša dekleta v seštevku svetovnega pokala – veliki kristalni globus je dvignila Sara Takanashi iz Japonske, Maja Vtič je bila tretja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica


Leave a Comment